Tip: Få Photoshop CC 2023 til at virke med grafiksystemer fra før 2016

 
Et problem med Adobe Photoshop CC 2023 og ældre grafikkort.
Et problem med Adobe Photoshop CC 2023 og ældre grafikkort.

I marts 2023 holdt min Photoshop CC 2023 op med at virke sammen med min gamle HP Elitebook 840 G1, der er udstyret med en Intel Core i5-4200U-mikroprocessor (med Intel HD Graphics fra 2. kvartal 2013).

Dette grafiksystem understøtter DirectX 12 ifølge DXDIAG-programmet (se billedet herover). 

PC’en kører Enterprise-udgaven af Windows 11 version 22H2 – også selvom PC’en ikke har den rette TPM-udgave (se, hvordan en ældre PC alligevel kan bringes til at køre Windows 11, her.) 

Problemet viste sig ved, at uanset hvilken billedfil og uanset filtype blinkede billedfeltet i Photoshop CC 2023 hele tiden mellem sort og helt hvidt.

Der var tilsyneladende intet at gøre. Jeg prøvede alle tricks i bogen for at få det til at virke. Jeg skrev om problemet i Adobes brugerforum, hvor der blev svaret, at Photoshop CC 2023 slet ikke var beregnet til at køre med blot 4 gigabyte RAM. Jeg udvidede derfor PC’ens RAM-mængde fra 4 til 8 gigabyte – men til ingen nytte 😢. 

Til sidst fandt jeg denne video om problemet. Den viser, at der nu er en indstilling i Photoshop CC 2023, hvor du kan indstille programmet til at være kompatibelt med grafikkort fra før 2016. 

Bemærk: Dette videoklip er på engelsk. Vil have danske undertekster? Du kan først slå automatisk transskribering til engelske undertekster til ved at klikke på CC-symbolet. Derefter kan du slå danske undertekster til ved at klikke på tandhjulet ⚙️ i videoafspilleren : > Undertekster > Automatisk oversættelse > Dansk. Du kan desuden også gøre underteksterne større, ændre farve på teksten og gennemsigtighed for undertekstblokken.

 

Løsningen er…

Foretag denne indstilling for at få et ældre grafikkort til at virke sammen med Photoshop CC 2023.
Foretag denne indstilling for at få et ældre grafikkort til at virke sammen med Photoshop CC 2023. Grafik: Lars Laursen.

Gå til:

    • Rediger > Indstillinger > Technology Previews… 

Sæt fluebenet ud for:

    • Ældre GPU-tilstand (før 2016).
    • Tryk OK.
    • Genstart Photoshop CC 2023.

Se det også på billedet herover. 

Så er problemet klaret! Pyha!

Med venlig hilsen

Lars Laursen, næstformand i Seniorfoto- og Videoklub.

 

Forfatter: Lars Laursen

Næstformand for Seniorfoto- og Videoklub.

Skriv et svar