Problem med installation af Pinnacle Studio 16 under Windows 8.1

Der har for flere af klubbens medlemmer vist sig problemer med installation af Pinnacle Studio version 16. Efter installation og ved dobbelt-klik på ikonet for Pinnacle Studio 16, dukkede der en dialogboks op i Windows, som sagde, at der var kompatibilitetsproblemer med Windows 8.1. Dette medførte, at programmet slet ikke kunne starte. Programmet er ellers udviklet til Windows 7 og 8, men har åbenbart store problemer med at fungere under Windows 8.1. Man kan også få beskeden, at programmet er installeret under en tidligere udgave af Windows, og derfor skal geninstalleres under den nye. Men det hjælper ikke.

På hjemmesiden for Pinnacle Studio, www.pinnaclesys.com under Support –> Downloads, kan du finde en såkaldt patch, du kan downloade, og som angiveligt skulle løse problemet. Det gør den også for nogle. Men et klubmedlem havde store vanskeligheder – programmet havde kørt tidligere under Windows 8.1, men ville efter en afinstallering og geninstallering ikke mere køre – med ovennævnte kompatibilitetsproblemer. Klubmedlemmet har fundet en løsning på problemet på Microsofts hjemmeside. Den er testet og klarede hans problem.

Af hensyn til andre, der måtte komme til at stå i en lignende situation, beskrives herunder fremgangsmåden, som Microsoft oplyser som løsningen på problemet. Løsningen er oversat til dansk. Det skal oplyses, at den er noget teknisk og involverer at skulle foretage ændringer i registreringsdatabasen i Windows. Har du ikke selv mod på dette, så bed en erfaren person hjælpe dig med det.

Løsningen

Først anbefales, at du fuldstændigt afinstallerer hele Pinnacle Studio 16 sammen med bonuspakker i Kontrolpanelet under Programmer og funktioner. Genstart derefter din pc og udfør en frisk installation af Pinnacle Studio 16. Dette vil fjerne alle tidligere patches og ændringer, du har foretaget.

ÅBN IKKE PROGRAMMET efter installationen og gennemfør følgende trin:

Flyt musemarkøren til øverste, højre hjørne i Windows 8.1.

   1. Klik på Søg og tast ordet Kør og tryk på Enter-tasten.
   2. I nederste, venstre hjørne dukker et vindue op. Indtast regedit i inputfeltet og tryk på Enter-tasten. Dette starter programmet Registreringseditor op. Her kan du foretage ændringer dybt inde i Windows og de installerede programmer. Dette skal du nu gøre for Pinnacle Studio 16.
   3. Brugerkontokontrol: Du bliver bedt om at tillade Registreringseditoren at køre. Klik Ja til dette.
   4. Der dukker et vindue op for programmet. I venstre panel er vist nogle hovednøgler og i højre panel vises værdier for nøgler (dette ses senere).
   5. Klik på den lille hvide pil ud for HKEY_LOCAL_MACHINE. Så vises undernøgler.
   6. Klik på den lille hvide pil ud for Software. Derved vises yderligere undernøgler.
   7. Rul ned i venstre panel, indtil du finder undernøglen WOW6432node. Klik på den lille hvide pil ud for den. Der vises flere undernøgler.
   8. Find nøglen Avid og klik på den hvide pil ud for den. Der vises flere undernøgler.
   9. Klik på undernøglen Studio 2.
   10. Nu vises i panelet til højre nogle nøgleemner. Hvis nøglen VersionNT ikke er vist i listen, så højre-klik i panelet og vælg Ny –> Strengværdi i menuen. Indtast ordet VersionNT og tryk på Enter-tasten – det er navnet på den nye nøgle, der redder Pinnacle Studio 16 på din pc.
   11. Højre-klik nu på VersionNT og vælg Redigér… i menuen.
   12. Under Værdidata indtastes 602 – tryk derefter på Enter-tasten. Så er den nye nøgle indført.
   13. Det er det hele!
   14. Luk nu Registreringseditoren ved at vælge Filer –> Afslut.
   15. Genstart din pc.
   16. Download og installér nu PinnacleStudio16_1_0_Patch fra www.pinnaclesys.com –> Support –> Downloads.
   17. Nu skulle Pinnacle Studio 16 kunne startes.

God fornøjelse med videoredigering!