Dokumenterne på denne side kan downloades af alle.
Administrative dokumenter
Hæfter og bøger for klubmedlemmer
Trykning af fotobøger

Nu da vi (næsten) alle har vores fotos liggende på pc’er, smartphones og iPads, får vi dem næsten aldrig på fotopapir mere. Og det selvom det at bladre gennem et fotoalbum kan være en oplevelse.
Men det er der heldigvis råd for! For et overkommeligt beløb og indsats kan man nu om dage få trykt en fotobog hos en fototjeneste på nettet – og det endda i en overordentlig god kvalitet.
I dette skrift er der en række anmeldelser af flere af tjenesterne. Der lægges vægt på en række ting såsom pris, leveringstid og trykkvalitet. Men der ses også på forskellige størrelser, indbindinger og papirkvaliteter.
Der vises desuden et eksempel, på hvordan man selv kan skabe en fotobog med det populære fotoredigeringsprogram Photoshop Elements, som man kan printe på sin egen printer.
Til sidst gennemgås også redigering af en fotobog via et downloadet redigeringsprogram fra en fotobogstjeneste.
Hæfte: Trykning af fotobøger. Klik her for at downloade en printudgave i høj kvalitet af hæftet.
Forfatter: Lars Laursen.
Bliv en bedre fotograf
Denne bog indeholder kameraproducenten Sonys fotokursus, som det var lagt ud på firmaets danske hjemmeside. Det er formateret om her, så det passer til A4-formatet. Det er et illustreret skrift om grundlæggende digital fotografering. Det omtaler mange af kameraets indstillinger.
Bogen er i to dele:
-
- Kameraet og dets grundlæggende funktioner
- Tips til fotografering
Selvom der beskrives Sony-kameraer og -objektiver i bogen, er de fleste emner alment gyldige for digitale kameraer. Du kan derfor få meget ud af bogen, selvom du har f.eks. et Canon-kamera. Der er dog enkelte indstillinger og funktioner, der er særegne for Sonys kameraer – dem kan du springe over.
Der er blandt andet disse grundlæggende emner:
-
- Brændvidde
- Blænde
- Faktorer for defokusering
- Lukkerhastighed
- Hvidbalance
- ISO-følsomhed
- Eksponering og eksponeringskompensation
- Autofokus-tilstand
Der er desuden 17 lektioner med tips til fotografering. De handler om, hvordan man bedst fotograferer en række forskellige motivtyper. Disse er:
-
- Portrætfotos
- Blomsterbilleder
- Landskaber
- Madbilleder
- Kæledyr
- Himlens ansigter
- Aften- og natmotiver
- Makrofotografering
- Fotos af små ting på borde
- Fotografering af små detaljer
- Dagligdags scener som kunst
- Bevægelse
- Festbilleder
- Fotografering af nattehimlen
- Fotos af fyrværkeri
- Efterårsbilleder
- Billeder af smuk belysning
Du kan downloade en skærmvenlig udgave af bogen (112 sider) med links i indholdsfortegnelsen her eller en højkvalitetsudgave til print (122 sider) her.
Samlet og redigeret af Lars Laursen.