Billedserier

Det er nyt for de fleste af Seniorfoto- og Videoklubbens medlemmer at skabe fotoserier. Den 8. februar 2021 viste et antal af dem deres første fotoserier for hinanden. Nogle af dem er vist her. Enkelte har valgt at lægge enkeltfotos ud i et fotoalbum, som du kan bladre i for at se de enkelte billeder. Andre har lagt et enkeltfoto bestående af flere mindre fotos ordnet i f.eks. gitterform eller en montage/collage. Du kan læse mere om idéen bag fotoserier her.

Se medlemmernes fotoserier herunder. 

Fotos: Carl Christian Lauridsen
Serien Rusen skulle gerne fortælle om druk og kærlighed.

Sårbare unge var gaster ombord til sejlkonkurrencen Tall Ships Race.

Et måltid bliver tilberedt til alle i husstanden.

Billederne er taget den samme dag.

Collager

Fotocollage: Bo Jensen
Collage Solrød Strand: Bo Jensen
Fotoserie: Optaget af Reza Pakzad. Måneformørkelse og blodmåne den 27. juli 2018 ved Klampenborg Strand. Fotoserien er sat sammen af Lars Laursen.
Fotoserie: Optaget af Reza Pakzad. Måneformørkelse og blodmåne den 27. juli 2018 ved Klampenborg Strand. Fotoserien er sat sammen af Lars Laursen med hjælp fra Photoshop Elements 17. Kan forstørres.
En fotoserie om Lars Laursens deltagelse i et lederkursus for frivillige på Gladsaxe Lederakademi i 2019/2020 – her med tekst på grøn baggrund. Kan forstørres.
En fotoserie om Lars Laursens deltagelse i et lederkursus for frivillige på Gladsaxe Lederakademi i 2019/2020 – her med tekst på grøn baggrund. Selve collagen er skabt med det gamle gratis og tidligere så populære og udgåede billedbehandlingsprogram Picasa fra Google for at skabe en collage – og derefter viderebehandlet i Photoshop. Billederne kunne have været i gitter- eller tabelform, men her er valgt opslagstavleformat! Billedet kan forstørres. 
Samme fotoserie om Lars Laursens deltagelse i et lederkursus på Gladsaxe Lederakademi i 2019/2020 – her dog med både ramme og tekst – en variation. Kan forstørres.
Fortællende fotoserie med bobletekster af Lars Laursen – lidt om coronatiden – set fra et samfundsmæssigt synspunkt. Det starter med et billede af statsminister Mette Frederiksen og slutter med et billede af samme statsminister. Billedet kan forstørres, så du kan se detaljerne tydeligere. Der er foretaget en del fotobehandling i Photoshop CC. 

Collager skabt som en del af klubbens arbejde

En række collager eller fotoserier er tidligere til klubbrug blevet skabt i flere forskellige sammenhænge – uden at der tænktes noget særligt over kunstnerisk design – og uden at de blev kaldt billedserier. Det var før begrebet officielt blev introduceret for klubbens medlemmer og blev taget op som et tema til konkurrencen om månedens billede. 

Af Lars Laursen. I forbindelse med Gladsaxedagen blev fremstillet en plakat med alle de hæfter og bøger som klubmedlemmerne Carl Christian Lauridsen (Kalle) og Lars Laursen samt nogle få andre forfattere havde skrevet, og som var blevet trykt til kursusvirksomhed i klubben. Billedets baggrund er af bjergtoppen Grand Teton i Grand Teton National Park i Wyoming, USA. Kan forstørres. 
Af Lars Laursen. Der er blevet afholdt et seminar i klubben, hvor fotobehandlingsapps til smartphones og tablets blev taget op. Her er det formandens portræt, der er blevet udsat for appen Photo Lab til iPad. 
Af Lars Laursen. Til samme seminar om billedbehandlingsapps til smartphones og tablets blev også denne behandlede fotoserie af formandens portrætter benyttet. De er også behandlet med appen Photo Lab. En del af disse apps kan på en for brugeren meget let måde behandle fotos via kunstig intelligens (AI) uploadet til servere i datacentre og sendt tilbage til appen igen i behandlet tilstand. De kræver som regel abonnement for at stille deres services til rådighed. Det er en nem og hurtig måde at opnå stærkt behandlede billeder på – helt uden at skulle være ekspert i Photoshop!
Samlet af Lars Laursen. Denne billedserie er egentligt skabt som et middel til at holde styr på alle fotos og deres billedtekster, som klubbens medlemmer havde indleveret til tre fotoplancher til Gladsaxedagen i 2018. Hvordan blev billedet skabt? Det er simpelthen fra Windows’ Stifinder, hvor flere skærmbilleder (optaget som skærmsnapshots med PrtSc-tasten) er sat sammen i Windows’ Paint-program.
Samlet af Lars Laursen. Til Gladsaxedagen 2018 blev fremstillet tre store fotoplancher i størrelsen 122 cm x 80 cm med medlemmernes fotos inklusive fotografernes navne og billedtekster for at vise deres kunnen frem for gæster og potentielle nye medlemmer. Trykfilerne til trykkeriet fyldte mellem 1,2 og 1,8 gigabyte i 600 DPI hver. Billedfilen her er 28.819 x 18.898 pixels stor. Det er 544.621.462 pixels i alt! Dette er den første fotoserie. Under hvert foto kan du se tekster skrevet meget småt. På fotostaten var teksten i normal størrelse og let læselig. Nogle siger godt nok, at et godt billede taler for sig selv – uden ord. Nogle siger endda, at et billede siger mere end tusinde ord. Lars Laursens holdning er, at mange fotos i praksis vinder ved nogle få beskrivende ord. De rette ord kan helt ændre beskuerens opfattelse af et fotografisk motiv.
Samlet af Lars Laursen. Dette er den anden fotoplanche/serie fra Gladsaxedagen 2018. Planchen kan forstørres. 
Samlet af Lars Laursen. Dette er den tredje fotoplanche/billedserie fra Gladsaxedagen 2018. Planchen kan forstørres på skærmen. 
Samlet af Lars Laursen. På tilsvarende vis blev to fotoplancher kreeret ud fra medlemmernes indleverede fotos til Gladsaxedagen 2019. Fotoplanchen målte også denne gang 122 cm x 80 cm. Det blev besluttet ikke at skrive tekster på planchen det år, så det er ikke muligt at vise fotografens navn eller en billedtitel. Dette er den første fotoplanche/fotoserie. Planchen kan forstørres.
Samlet af Lars Laursen. Dette er den anden fotoplanche/billedserie fra Gladsaxedagen 2019. Planchen kan forstørres.