Videoredigering med Pinnacle Studio 24 Ultimate: Brug LUT-profiler

Pinnacle Studio 24

LUT (Look-Up Tables) er en samling af kraftfulde og intuitive Color Grading-profiler (farvejusteringer), der gør det muligt hurtigt og effektivt at ændre tone i en video. LUT-profiler gør det muligt at opnå tilpassede farveprofiler i Hollywood-stil i en video, der adskiller den som unik, og som efterligner film som The Martian, The Matrix med mere!

LUT-profiler gør det let straks at tilføje biografkvalitets farvesorteringseffekter til dit projekt. Skift stemning, tilføj drama med mere ved at vælge ud fra forudindstillede profiler eller opret og gem dine egne til senere brug.

Se, hvad du i praksis kan opnå med farvejusteringer, ved at klikke på den korte engelsksprogede video herover!

Du kan f.eks. få dagoptagelser til at se ud, som er de optaget i månelys. Eller give din film en cinematografisk farvetone, som det ses i storfilm fra Hollywood. Du kan også justere hudfarver, hvis de ikke ser rigtigt ud i filmoptagelserne, så de ser mere naturlige eller varme ud. Du kan endvidere justere lysstyrke og farvemætning, som det kendes fra fotoredigeringsprogrammer som Photoshop.  

    • Du kan foretage farvekorrektion for at få dine klip til at se mere farveægte ud.
    • Men du kan også ændre farver kreativt efter eget ønske – hvad med at få mennesker til at se blåhudede ud? Eller himlen til at være orange?
Eksempler på standard-LUT-profiler. Her kan du også se, hvordan du finder LUT-indstillingerne i Pinnacle 24.
Eksempler på standard-LUT-profiler. Her kan du også se, hvordan du finder LUT-indstillingerne i Pinnacle Studio 24. Du kan med et enkelt klik gøre et klip sort/hvid eller ændre hvidbalancen fra kunstigt lys til dagslys. De røde firkanter herover viser, hvor du skal hen i redigeringen for at finde LUT-profiler. Rul ned for at finde indstillingen under Grundlæggende

Der findes en mængde standard-LUT-profiler indbygget i Pinnacle Studio 24, så du let kan foretage farvekorrektioner eller kreative farveændringer. 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub. 

Forfatter: Lars Laursen

Næstformand for Seniorfoto- og Videoklub.

Skriv et svar