Idéer til små videoer

Vi har livet igennem vænnet os til at gøre tingene på en bestemt måde, som ikke er digital. Men med de nye muligheder med smartphones, der altid er ved hånden, kan vi livet igennem filme store og små begivenheder. Det betyder også, at det er let at skifte fra at overbringe lykønskningskort til at sende korte videoer ved festlige begivenheder.

Her er nogle forslag, som klubbens videomedlemmer opfordres til at arbejde med – især her op til jul. Med det nye dansksprogede videoredigeringsprogram Pinnacle Studio 24 Ultimate er mange ting blevet mulige.

Benyttes en tjeneste som www.Viddyoze.com (se mere om tjenesten her), der stiller videoskabeloner til rådighed, kan der skabes nye former for animerede og filmiske udtryk til erstatning for gammelkendte ting, som før i tiden blev gjort mere beskedent med en kartonkort eller et skrevet brev.

Med Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat, SMS, Messenger, Telegram, som alle tillader at uploade og dele videoer uden videre, kan vi gøre de gammelkendte ting på en ny og levende måde.

Børnene og de unge er vokset op i en tid, hvor film og lyd er noget, de selv kan være med til at skabe. I stedet for at skrive en stil eller en rapport i skolen eller på den videregående uddannelse, producerer de en 3-4 minutter lang film om et emne. Men det behøver ikke at være skolerelateret. Hvad med emner som disse?

    1. Ønskeliste. I stedet for kun at sende en liste med ønsker ud til familien kan man optage en lille video, hvor barnet eller teenageren bliver spurgt om, hvad han/hun ønsker sig. Undervejs kan man vise billeder af de ønskede ting, som de tager sig ud på en webside. Så kan modtageren se ansigtsudtrykket på modtageren. og hvad det i grunden er barnet ønsker sig. Det kan suppleres med sjove udtryk hos barnet og familien, barnet og familien, der leer.
    2. Julekort. I stedet for at sende et julekort, kan man sende en lille julevideo (privat film på YouTube), som modtagerne får tilsendt per e-mail, SMS, Messenger, Instagram, Facebook m.m. Her kan man vise, hvordan familien forbereder sig til jul. Her kan inkluderes korte klip med familiemedlemmernes svar på nogle spørgsmål, opstillinger af hele familien i opstemt tilstand, med sjove hatte osv., i deres fineste skrud, eller blot flere forskellige opstillinger. Eventuelt også med udtalte gaveønsker – f.eks. henvendt til julemanden. Der kan være klip med familien, der sidste år modtog gaver – med deres ansigtsudtryk, mens de åbner gaven, omfavnelser af og eventuelt kys til giveren. Her gælder det om at fange øjeblikket. Julesange, jingle bells m.m. kan være lagt ind over som underlægningsmusik. Læs mere om julehilsener på video her.
    3. Nytårshilsen. Man behøver ikke at blot at sende en SMS med en smiley eller et nytårskort – man kan faktisk lave en lille video med klip fra sidste års fejring af nytårsaften inkl. optagelse af folk, der står på en stol kl. 23:59:59 og springer over i det nye år, drikker champagne, skåler, med videoeffekter af konfetti, der falder ned over gæsterne, nytårsfyrværkeri, som også kan købes i Pinnacle 24, til festlige lejligheder med sjove effekter som sne, regn, udskiftning af farver, animerede baggrunde, osv. Man kan også inkludere videoklip fra året der gik med speak henover. Pomp and Circumstance af Elgar kan være lagt ind over som underlægningsmusik.
    4. Fødselsdagskort. Man kan benytte fødselsdagsvideoskabeloner med fødselsdagskage, hvor der er plads til en tekst formet i marcipan på kagen samt antallet af år, fødselaren fylder som tal på toppen af kagen, hvor der også er placeret levende lys. For at gøre det endnu sjovere, kan man redigere skabelonen, så fødselaren eller lykønskeren sætter sig selv ind oven på videoen med videoafmaskning eller grønskærm, så han/hun siger ”tillykke” og overbringer en hilsen eller budskab til modtageren. Læg den bagefter ud på det sociale medie eller læg den ud på YouTube som en skjult (ikke-søgbar) video og send et link til den per e-mail eller SMS til modtager(e)n(e). Der kan være indlagt en downloadet fødselsdagssang eller indsunget af familien.
    5. Takkekort. Hvis der har været et bryllup, så i stedet for at sende et takkekort rundt til alle deltagere, kan man sende en video til alle gæsterne. Her kan man se korte optagelser fra udvælgelsen af brudekjolen, forloverens æske med ringene, fra brylluppet i kirken, hvor de siger ”ja” til hinanden, risene der kastes på brudeparret, bilen der kører væk med brudeparret og de raslende dåser, der er bundet bag den, billeder og videoklip fra bryllupsrejsen, en indtalt tak for alle gaverne ved brylluppet som udtryk for den store taknemmelighed over, at så mange kom og viste brudeparret den ære, tak til forældrene, der brugte så mange penge på, at det kunne lykkes. Undervejs kan der være bryllupssange.

Det er da meget sjovere, end det traditionelle gammeldags julekort, fødselsdagskort og takkekort! Jeg er sikker på, at det kan fremkalde en kraftigere reaktion hos modtager(e)n(e), end et almindeligt papkort kan gøre.

Skal vi prøve at lave sådan noget i november og december om torsdagen?

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub.

Forfatter: Lars Laursen

Næstformand for Seniorfoto- og Videoklub.

Skriv et svar