Kontingentbetaling for det nye halvår fra marts 2021

Det er tid til kontingentbetaling!
Det er tid til kontingentbetaling!

Det er tid til kontingentbetaling for halvåret, der starter 1. marts 2021.

Hvis du forsat synes om at komme i og være tilknyttet klubben, bedes du betale kontingentet på de halvårlige 150 kr. til klubbens bankkonto i Danske Bank: 

Reg. nr.  9570      Kontonr.  12955219
og
Skriv dit navn i ”Tekst til modtager”  (f.eks. “Kont. N. Navnsen”)
 

Der er for øjeblikket ikke mulighed for betaling via MobilePay eller kontant.
 
Fristen for betaling er mandag den 5. april 2021

Hvis nogen har svært ved netbanksoverførsler, må vi hjælpe hinanden. Hvis du er blevet medlem inden for de seneste to måneder, behøver du ikke betale igen, da betalingen gælder for det nye halvår.

Lidt om hvad du får for dit kontigent

Landet er stadig coronanedlukket, og vi ved endnu ikke, hvornår vi kan mødes fysisk igen. Det bliver dog højst sandsynligt i nye lokaler i det nye bydelshus i Høje Gladsaxe Centret, der har fået navnet BIBLIOTEK+., og som forventes at åbne sidst i april 2021. 

I mellemtiden afholdes videomøder i klubben i det omfang det er muligt samt fototure, hvor vi faktisk mødes udendørs. Det sidste sker allerede mandag den 8. marts, hvor turen går til Gladsaxe Kirkes kæmpe kirkegård, hvor vi skal forsøge at spotte forårstegn. Læs mere om det i kalenderen.   

Klubbens bestyrelse kommer til at bruge ca. 7.500 kr. af klubbens midler på indkøb af et elektrisk tv-stativ til klubbens kæmpe fladskærm, så den kan komme med til det nye sted. Det gør et stort indhug i klubbens kasse. 

Desuden vil bestyrelsen på den kommende generalforsamling foreslå, at klubben køber en kvalitetsprinter, der kan trykke på fotopapir i størrelser op til A2-størrelse, som medlemmerne mod betaling kan benytte. En sådan printer kan anskaffes for lidt under 10.000 kr. Et komplet sæt blækpatroner (10-12 styks) koster fra 3-5.000 kr. 

Det kan således blive nødvendigt med flere penge i klubkassen. 

Bestyrelsen har valgt at fastholde, at kontingentet for det nye halvår stadig er 150 kr., hvilket normalt er noget, der skal vedtages på en generalforsamling.  Hvis den kommende generalforsamling vedtager et andet kontingentbeløb, vil der ske en regulering. 

Kontingentet er en større del af klubbens indtægter. Andre indtægter er det årlige kommunale tilskud på 4.100 kr., som bestyrelsen også har ansøgt om i år.  

Klubbens indtægter går dels til driften og dels til nyanskaffelser. Af driftsudgifter er der:

  • Abonnement for klubbens hjemmeside;
  • Gaver til foredragsholdere og til runde fødselsdage;
  • Blomster til begravelser;
  • Den årlige trykning af passepartoutbilleder for medlemmerne;
  • Kontingenter til foreninger, som klubben er medlem af.
  • Vi bruger også penge på materialer til Åbent Hus-arrangementet i Seniorklubberne;
  • Den årlige Gladsaxedagen – når den er mulig at afholde;
  • Vi trykker klubbens folder, plakater og løse ark, der uddeles til bestyrelsesmedlemmer og klubudvalg – det koster små penge.
  • Og klubben køber selvfølgelig kaffe, thebreve, coffee creamer og sødemidler, så vi kan servere kaffe og the for medlemmerne.
  • Der arrangeres for tiden to årlige sociale frokoster for medlemmerne: lige før sommerferien og en julefrokost. 

Det koster alt sammen. 

Dit kontingent er med til at gøre en række ting mulige. 

For klubbens medlemmer arrangeres bl.a.:

  • Kurser og seminarer inden for foto og video, bl.a. kamerateknik, hvordan du finder det gode motiv og komposition, billed- og videoredigering m.m.
  • På klubbens videodage undervises der bl.a. i det i august 2020 udgivne videoredigeringsprogram Pinnacle Studio 24 Ultimate.  Deltagerne ser også, hvad professionelle videofolk kan præstere; der er mulighed for hjælp og vejledning til videoredigering såvel som til at få pc’en til at fungere ordentligt med videoredigeringsprogrammet. 
  • Nogle af jer har oplevet at modtage support via telefonen og Internettet til deres foto- og videoarbejde derhjemme samt upload af fotos til hjemmesiden. 
  • Foredrag med udefra kommende personer.
  • Foredrag om bl.a. nye Windows-opgraderinger og vejledning i at installere dem.
  • Mulighed for at benytte fotolamper i klubbens atelier til portrætfotos, opstillinger og maling med lys.
  • Mulighed for at vise dine fotos for andre – både ved valg af månedens billede; billeder fra fototure; visning af egne fritvalgte eller efter tema valgte fotos; og at vise andre, hvordan du kan redigere udvalgte fotos.
  • Når vi genåbner, fortsætter vi foredragsrækken, hvor enkeltmedlemmer fortæller om deres fotoliv, -interesser og -udstyr.
  • Mulighed for at være aktiv og engageret.
  • At du kan mødes med dine venner i klubben både socialt og om fælles foto- eller videointeresser.
  • Udstille nogle af dine fotos på klubbens hjemmeside samt i lokaler i  det nye BIBLIOTEK+.
  • Undertiden undervises der i mere computerorienterede emner, da foto- og videoaktiviteter nu om dage kræver computere.
  • Mange har oplevet at få hjælp til forskellige problemer med computeren.
Med venlig hilsen
 
Poul Søgaard, kasserer for Seniorfoto- og Videoklub.
Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub.

Forfatter: Lars Laursen

Næstformand for Seniorfoto- og Videoklub.

3 meninger om “Kontingentbetaling for det nye halvår fra marts 2021”

 1. Jeg bemærker at der er underskevet af Lars og Poul. Står hele bestyrelsen inde for dette skriv?
  Kan det uddybes, at klubben skal indkøbe TV stativ for 7.500 kr, er det besluttet?
  Vedr indkøb af printer: det lyder dyrt. Er der problemer med at printe hos Pædagogisk center som tidligere? Er der undersøgt behovet for A2 print?
  Og så i småtingsafdelingen : det er korrekt at klubben indkøber kaffe og the, men det betales i rigelige penge af klubmedlemmerne direkte, når man tager en kop.
  Mange af de opstillede gode ting man får ved et medlemskab er vist udgiftsneutralt ?
  Vh Manja

  1. Angående indkøb af tv-stativ:

   Der er 16 medlemmer, der har svaret tilbage på de to spørgsmål:

   1) Er du villig til, at klubben bruger op til 7.500 kr. af klubbens kasse til indkøb af tv-stativet – og så er det vores stativ og kun vores klub kan benytte skærmen og stativet? Så er det også klubben, der skal stå for indkøbet af tv-stativet. (Ja/Nej)

   2) Er du villig til, at klubben også udlåner skærmen til alle andre klubber i bydelshuset, således at kommunen finansierer tv-stativet fuldstændigt? Så er det kommunen, der står for købet af tv-stativet. (Ja/Nej)

   Da der er to spørgsmål, er der også mulighed for at svare to gange.

   Fordelingen blandt de 16 blev:

   Spørgsmål 1: 13 til JA, 1 til NEJ og 2 blanke.
   Spørgsmål 2: 6 til JA, 7 til NEJ og 3 blanke.

   Det betyder, at der er et stort flertal for JA til at klubben køber tv-stativet, så vi selv ejer det og kun vi kan benytte det.

   Angående indkøb af en A2-printer:

   Bestyrelsen blev ved generalforsamlingen i marts 2020 pålagt at undersøge muligheden for at købe en A2-printer i klubbens regi, som medlemmerne kan benytte til mod betaling at trykke deres fotos i A4-, A3- eller A2-størrelse. Bestyrelsen skal præsentere et forslag til en A2-printer til den kommende generalforsamling i 2021. Bestyrelsen har allerede undersøgt en række ting vedrørende dette. Et forslag til blive fremlagt, når vi holder generalforsamling, så klubbens medlemmer kan tage stilling til spørgsmålet. Vi mangler at spørge medlemmerne, om de overhovedet vil benytte en sådan printer, der kan have 10-12 forskellige farver, hvilket muliggør kvalitetsprint.

   Angående betaling og indtægter ved kaffe:

   Under coronakrisen har bestyrelsen valgt, at kaffe og the skænkes gratis, når vi holder åbent – simpelthen for at skulle undgå skulle at håndtere kontanter med de mulige uheldige smittemæssige følger, det kan have. Normalt betales 5 kr. for kaffe og the ad libitum per gang.

   Med venlig hilsen

   Lars Laursen

 2. Jeg har selv en A2 printer, der er link til den nedenfor.
  Når man køber den medfølger et sæt nye og fyldte blækpatroner.
  Det er en fed printer og den kan lave helt fantastiske print, men den er dyr i drift – meget dyr.
  Husk der også skal indkøbes papir til den, der er mange typer at vælge imellem.
  Patroner indkøbes billigst hos inkpro, men sørg for det er originale, de har begge udgaver.

  Det findes også uoriginale blækpatroner til den, undlad at bruge dem, da mængden af overskydende blæk fordobles på den måde, derved skal servicepatronerne udskiftes hele tiden, de koster også en god klat penge, man kan lige så godt købe et par stykker af dem med det samme.
  Jeg indbetaler lige kontingent.

  Printeren har andre fordele, blæk udtørrer ikke. Under hedebølgen i sommer, udtørrede den anden printer totalt, det er en Epson XP-960, den er aldrig blevet normal igen. Canon kunne bare printe videre uden problemer.

  https://www.grafisk-handel.dk/shop/canon-imageprograf-pro-1000-7846p.html

  Prisen er: 8.437,50 inkl. moms og blæk.

Skriv et svar