Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Digitalisering af VHS-bånd – igen!

17. marts 2022 kl. 15:00 - 17:00

Overspilning fra gamle videomedier til nye digitale formater på PC.

Tag selv et VHS-bånd med for at teste overspilning!

Nogle af os har en arv i form af gamle VHS-bånd eller DV-bånd, hvor optagelser stadig ligger på – uden at de er blevet overført til et PC-videoformat. 

Hvad kan man gøre ved det?

Sidste torsdag forsøgte vi få overspilning til digitalt format for VHS-bånd til at fungere. Det lykkedes desværre ikke helt. 

Men Johnny Bjørnestad og formanden har testet udstyr i løbet af den forgangne uge, som faktisk fungerer, og som de vil demonstrere denne dag. Du får selv mulighed for at afprøve det denne gang. Du vil endda kunne få installeret digitaliseringssoftwaren på din egen PC. 

Det fungerende udstyr vil være stillet op i lokalet, når du kommer kl. 15. 

Overspilningen finder sted i “real time”. Dvs. at 1 time video på VHS tager 1 time at overspille til MPEG-4. Derefter vil det ofte være nødvendigt med efterbehandling i et videoredigeringsprogram, som f.eks. Pinnacle Studio. 

Så det kan være noget af et arbejde at overspille, men for det meste passer computeren og VHS-afspilleren sig selv, mens processen er i gang. Man kan foretage sig andre ting imens, så det går nok. 

For at bevare fortidens optagelser/minder er det nødvendigt at kunne overspille gamle medier til nye – og sådan bliver det måske ved i en rum tid endnu. 

Kom og vær med til at lære overspilning! 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub.

Detaljer

Dato:
17. marts 2022
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Bibliotek+

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar