Vil du være med til optagelse af kortfilm om dyrkning i halmballer i Eventyrhaven?

Lars Erik Knudsen - her med sine erhvervede 6 eksemplarer af fotobøger fra klubbens lager i Seniorklubberne.
Lars Erik Knudsen – her med sine tidligere erhvervede 6 fotobøger fra klubbens lager i Seniorklubberne. Han har en videoopgave til os.

En Høje Gladsaxe-beboer, Lars Erik Knudsen, har henvendt sig til vores klub med en anmodning til videomedlemmerne om at deltage i optagelsen og redigeringen af en kortfilm om anvendelsen af halmballer til dyrkning af bl.a. kartofler ude i Eventyrhaven, der ligger i Høje Gladsaxe, og som et af de fem boligselskaber dér råder over.

Eventyrhaven er på 30 x 30 meter, som beboerne i de to områder af Høje Gladsaxe, som boligselskabet Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe ejer, kan få små “jordlodder” på. 

Projektet starter på mandag den 28. marts og strækker sig frem til sidst i juli måned – med optagelser nogle gange undervejs.

Lars Erik Knudsen ønsker en se-værdig film med mange korte klip i en kortfilm af 5-6 minutters varighed, hvor der tales henover. Han lader sig gerne interviewe til formålet.  Den færdige film skal lægges ud på sociale medier og YouTube.  

Hør Lars Erik Knudsen selv fortælle om projektet i denne podcast optaget torsdag den 24. marts 2022  i klubben ved at klikke på afspilningstrekanten herunder:

Eventyrhaven ligger mellem Høje Gladsaxe 39 og 41 i Søborg – bag vaskeri nr. 13.

Lars Erik Knudsen fortæller i Boligbladet fra oktober 2021 om Eventyrhaven.
Lars Erik Knudsen fortæller i Boligbladet fra oktober 2021 om Eventyrhaven.

Du kan desuden downloade og læse en fyldig 5 sider lang artikel om Eventyrhaven og Lars Erik Knudsen i Boligbladet for oktober 2021 fra Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe her

Optagelserne til kortfilmen kan passende finde sted på disse tider

  1. Mandag den 28. marts fra kl. 10-13.
  2. 14 dage efter en ny optagelse.
  3. Endnu engang en måneds tid senere.
  4. Og når det grønne spirer frem.
  5. Til sidst i slutningen af juni.

Kontakt

Lars Erik Knudsen.
Tlfnr. 26 16 66 90 eller 52 22 32 11.
Du kan ringe når som helst. 

Hvorfor dyrke noget i en halmballe?

Kan man dyrke sin køkkenhave uden jord? Svaret er ja! I “Køkkenhaver i halmballer” bliver du introduceret til denne revolutionerende metode, hvor jord er skiftet ud med halmballer. Det virker måske umiddelbart som en mærkelig idé, men der er mange fordele ved det. Kort fortalt plantes køkkenhaven direkte i halmballen. Tilsæt vand, gødning og sollys, og du vil se din have eksplodere med smukke, sunde og gavnlige afgrøder. Ingen klargørelse af jorden og intet ukrudt. Det virker – og det bliver mere og mere udbredt. Når halmen nedbrydes, giver det næring til planterne hele sæsonen. Når det bliver efterår, smider du det, der er tilbage af halmballen, i din kompostbunke, og til foråret begynder du forfra med en ny halmballe. Ringen er afsluttet, og du har spisekammeret fuld af dejlig hjemmedyrket frugt og grønt.
Joel Karsten er forfatter, foredragsholder og pioner inden for køkkenhaver i halmballer. Han er fra Minnesota, hvor han dyrker alt fra peanuts til søde kartofler i helt almindelige halmballer.

Alle planter kan gro i halmballen, men visse planter kan man med fordel plante her. Rodfrugter som gulerødder og rødbeder får lettere udviklet flotte lange rødder i den løse halm end i jorden. Kartofler har det også let i halmen. Planter som squash og græskar vil elske halmballerne, da de er sprængfyldt med næring.

Fordele:

  • Du får en (næsten) ukrudtsfri have.
  • Du får automatisk et højbed.
  • Når først du har vandet og gødet halmballen, så den er klar til brug, behøver du ikke at gøde mere.
  • Der er ingen jord, der skal graves eller forbehandles.
  • Du undgår jordbårne sygdomme.
  • Når sæsonen er forbi, har du en god kompost i halmen.
  • Du kan endda dyrke i halmballer på en altan på stenbroen!

Der vil blive lagt mere information ud her i form af podcast, hvor Lars Erik Knudsen mere detaljeret fortæller om projektet – inkl. datoer og adresser.  

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub.

Forfatter: Lars Laursen

Formand for Seniorfoto- og Videoklub.

Skriv et svar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.