Seniorklubberne er lukket frem til 10. maj

Statsminister Mette Frederiksen
Statsminister Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen trådte frem på pressemødet mandag den 6. april og forlængede perioden for foreningers lukning frem til den 10. maj. Dermed holder Seniorklubberne også lukket foreløbigt indtil den dato.

Endvidere udtalte hun, at større forsamlinger først kan finde sted til august.
 
Det har betydning for Gladsaxedagen 2020, som vores klub arbejder for at deltage i. Den dag kan muligvis afholdes – under forudsætning af, at vi alle overholder regeringens påbud om at holde afstand, vaske hænder og isolere os.
 
Det kan lyde hårdt for mange ældre, der savner det aktive liv i klubberne. Det er noget, der sker især af hensyn til den ældre del af befolkningen, af hvilke en del er i den udsatte gruppe pga. andre sygdommes svækkelse af immunforsvaret.
 
Der skete også en lempelse for børn i institutioner og skolebørn op til 5. klassetrin, der nu vil få mulighed for at gå i skole og SFO igen. Dermed kan flere forældre koncentrere sig om deres arbejde i dagtimerne.
 
Nogle havde forventet større lempelser. Statsministeren sagde ikke, at der ikke vil ske flere lempelser inden august. Det afhænger meget af smitteudviklingen.
 
Lige nu smitter hver smittet person ca. 0,9 andre personer. Med de nye lempelser forventes, at dette tal vil stige til 1,2. Det finder regeringen acceptabelt, fordi sundhedsvæsenet menes at være i stand til at håndtere den ekstra mængde nye patienter. Lempelsen finder også sted for at 100.000-vis af vore virksomheder og mindre erhvervsdrivende, der tjener pengene hjem til os alle og også til velfærdsystemet, ikke skal gå konkurs. Så det er en afvejning.
 
Der er forlydender om, at nogle ældre nu i nogen grad lider af, hvad der kan kaldes “corona-kuller“: at dagene flyder ud i et, uden at man kan huske, hvilken dato eller ugedag det er; at man falder hen i inaktivitet; at hukommelsen bliver dårligere; at man bliver deprimeret.
 
Dette kan imødegås ved i klubben dagligt at ringe til hinanden, løse kryds-og-tværser og sudoku’er, spille spil sammen via smartphonen – f.eks. WordFeud (en slags krible-kryds), Tetris, backgammon, kortspil via nettet med dine venner eller helt fremmede, m.m.
 
Nogle af os har fundet sammen med en eller to andre personer, der ikke er syge. Dem mødes vi med af og til, taler sammen både ansigt-til-ansigt og via telefonen, går ture sammen, så vi ikke bliver tykkere i denne tid med inaktivitet, vi spiser sammen og ser film sammen på tv.
 
Klik her for at se, hvilke tilbud der via kommunen findes til dig som senior og måske udsat og sårbar ældre person i denne tid.

Forfatter: Lars Laursen

Næstformand for Seniorfoto- og Videoklub.

Skriv et svar