Vi skal fortsat overholde  hygiejneregler som håndvask og afspritning samt holde hensynsfuld afstand til hinanden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag med undervisning i Pinnacle Studio 24 Ultimate

14. november 2020 kl. 8:00 - 17:00

I torsdags gennemgik formanden to nye faciliteter i videoredigeringsprogrammet Pinnacle Studio 24 Ultimate.

Det var gruppering af flere sammenhængende videoklip samt indlejring af film i film – som også kan gemmes som separate videoklip. Desuden kan en gruppering af videoelementer, der kan omfatte tekster med animationer, gemmes som en skabelon, der let kan kopieres og ændres til en ny tekst. Dermed kan man let opnå et ensartet udtryk med sine egne tekster med navne på personer i en film – uden ret meget arbejde!

Du kan se mere om sidste torsdags emne her

Denne gang tager vi emnet LUT-profiler op

Denne torsdag tager vi et nyt emne op. LUT (Look-Up Tables) er en samling af kraftfulde og intuitive Color Grading-profiler (farvejusteringer), der gør det muligt hurtigt og effektivt at ændre tone i en video. LUT-profiler gør det muligt at opnå tilpassede farveprofiler i Hollywood-stil i en video, der adskiller den som unik, der efterligner film som The Martian, The Matrix med mere!

LUT-profiler gør det let straks at tilføje biografkvalitets farvesorteringseffekter til dit projekt. Skift stemning, tilføj drama med mere ved at vælge ud fra forudindstillede profiler eller opret og gem dine egne til senere brug.

Se, hvad ud i praksis kan opnå med farvejusteringer, ved klik på den korte engelsksprogede video herover!

Du kan f.eks. få dagoptagelser til at se ud, som er de optaget i månelys. Eller give din film en cinematografisk farvetone, som det ses i storfilm fra Hollywood. Du kan også justere hudfarver, hvis de ikke ser rigtigt ud i filmoptagelserne, så de ser mere naturlige eller varme ud. Du kan endvidere justere lysstyrke og farvemætning, som det kendes fra fotoredigeringsprogrammer som Photoshop.  

    • Du kan foretage farvekorrektion for at få dine klip til at se mere farveægte ud.
    • Men du kan også ændre farver kreativt efter eget ønske – hvad med at få mennesker til at se blåhudede ud? Eller himlen til at være orange?
Eksempler på standard-LUT-profiler. Her kan du også se, hvordan du finder LUT-indstillingerne i Pinnacle 24.
Eksempler på standard-LUT-profiler. Her kan du også se, hvordan du finder LUT-indstillingerne i Pinnacle Studio 24. Du kan med et enkelt klik gøre et klip sort/hvid eller ændre hvidbalancen fra kunstigt lys til dagslys. De røde firkanter herover viser, hvor du skal hen i redigeringen for at finde LUT-profiler. Rul ned for at finde indstillingen under Grundlæggende. 

Der findes en mængde standard-LUT-profiler indbygget i Pinnacle Studio 24, så du let kan foretage farvekorrektioner eller kreative farveændringer. 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub. 

Detaljer

Dato:
14. november 2020
Tidspunkt:
8:00 - 17:00

Skriv et svar