Fototure 2016

Mandag den 25. april 2016 tog nogle af Seniorfoto- og Videoklubs medlemmer på årets første fototur - denne gang til Dragør på Amager. Klubmedlem Kai Andersen, der kender Dragør, var turleder denne dag.
I Dragør fotograferede vi den gamle fiskerihavn og den lange stenmole, hvor vi fik et tydeligt kig på Øresundsbroen. Skarverne var også til stede på toppen af pæle ude i vandet. Vi havde også lejlighed til at gå på opdagelse i den gamle by med masser af historiske skilte og smøger, der kaldte på fotografiske udfordringer. Ved middagstid benyttede vi lejligheden til at få en kop kaffe og et stykke kage i en café i Dragør. Til sidst besøgte vi Gåsebyen med de mange fritgående gæs, som vraltede rundt sammen med høns i nærheden af deres (åbne) bure.
Vi havde godt vejr lige til det sidste øjeblik i Gåsebyen, hvorefter tordenskyerne vældede op i horisonten og regnen begyndte at falde.

Den 20. juni 2016 drog klubmedlemmer på en fototur til området Raadvad. Raadvad eller Rådvad er en lille bebyggelse i Taarbæk Sogn og Lyngby-Taarbæk Kommune ved Mølleåen i midten af Dyrehaven. Den allernordligste del af Raadvad, herunder Raadvad Kro, ligger dog i Rudersdal Kommune. Den er opstået som en tidlig industriby omkring vandmøllen Raadvad Mølle.
Stedet har givet navn til virksomheden Raadvad, der blev grundlagt 1758 under navnet Raadvaddams Fabrikker. Virksomheden producerer især husgeråd. Efter 1. verdenskrig skiftede fabrikken navn til Raadvads Knivfabrikker og i en periode produceredes udelukkende knive og brødskærere (brødmaskiner).
Vi kom pga. den fantastiske natur. Der er et par søer og skov med et rigt fugleliv. Carl Stampe Jochimsen var turleder og tog os med på en rute omkring i området.
En opgave for deltagerne var at fotografere dyr og fugle med mad i munden.
Der blev fotograferet og set spætmejse, svaler, gærdesmutte, vipstjerter og svaner. Der blev også observeret en musvåge højt oppe, som svævede hen over søen. Der var åbenbart en musvågerede et sted i nærheden, som vi dog ikke fandt.
Flere deltagere har bidraget med fotos til dette fotoalbum. Mange af fotografierne er behandlet med fotobehandlingsprogrammerne Photoshop og Photoshop Elements.

Den 26. september 2016 var tre medlemmer af klubben på fototur til Vikingeskibsmuseet i Roskilde.
Lidt om museet: Vikingeskibsmuseet i Roskilde er Danmarks museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Den ældste del af museet, Vikingeskibshallen, åbnede i 1969. Hallen er tegnet af arkitekt Erik Christian Sørensen og bygget som en stor montre omkring de fem vikingeskibe fra Skuldelev. Hér vises også skiftende særudstillinger og film om udgravningen af skibene.
I 1997 blev museet udvidet med Museumsøen. Her ligger museets bådeværft, der bygger rekonstruktioner af vikingeskibe og traditionelle nordiske træbåde. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen. Om vinteren ligger museets skibe og både på land. På Museumsøen findes også Café Knarr, Skoletjenesten, aktivitetsværksteder samt konference- og mødelokaler.
Vikingeskibsmuseet udfører marinarkæologiskeundersøgelser forud for anlægsarbejder til søs, eller når naturens egne kræfter afdækker havbundens fortidsminder.
I Roskilde Havn ligger også det sejlende restaurantskib Sagafjord.
Her på siden ses nogle fotos fra turen i og omkring museet.

Den 31. oktober 2016 drog 13 deltagere fra Seniorfoto- og Videoklub på den månedlige fototur - denne gang til Dyrehaven ved Klampenborg. Deltagerne var Torben, Finn, Allan, Carsten, Kurt, Kalle, Mona, Carl, Kai, Ivana, Jesper, Marcel og Lars. Vejret var overskyet, 5-10 grader, næsten ingen vind og med kun lidt støvregn til sidst.
Opgaven var at optage fotos af skoven iklædt efterårets farverige klædedragt og alt, der havde fra 2 til 1000 ben! Heriblandt mennesker, fugle, hjorte, dådyr og såmænd også tusindben, hvis vi fandt sådanne.
Det er der kommet en række fotos ud af. Deltagerne er blevet opfordret til at stille nogle af deres fotos tilrådighed her på siden. De fleste fotos er blevet behandlet i billedbehandlingsprogrammet Photoshop / Photoshop Elements. Dette er resultatet.

Mandag den 28. november 2016 var syv medlemmer fra klubben på Kastellet på Østerbro i København. Det var skyfrit, høj himmel, men ca. 2 grader. Det var perfekt vejr til en fototur.
Kastellet er en attraktion i international klasse. Det er et af Forsvarets markante historiske bygningsværker. Det blev anlagt i 1662-1664 som afslutning på Københavns bybefæstning. I dag fungerer Kastellet som en moderne arbejdsplads for flere hundrede mennesker i Forsvaret. Stedet er på én gang et museum, en militærby og en yndet turistattraktion. De smukke omgivelser i Kastellet samt en række arrangementer året igennem tiltrækker tusindvis af turister og borgere. Kastellet bliver af mange betragtet som et kulturelt åndehul. Du kan læse mere om Kastellet på kastelletsvenner.dk og Wikipedia.
Du kan se vores udstillede fotos enten ved at afspille diasshowet øverst på siden eller ved at klikke på enkeltfotos herunder. Gør du det sidste, kan du klikke på det viste billede for at få det vist endnu større. Fotografierne er efterbehandlede i billedbehandlingsprogrammet Photoshop / Photoshop Elements.
Her er bidragene fra deltagerne på fototuren.