Fototure 2017

Den 22. maj 2017 var 10 af klubbens medlemmer og en ægtefælle på fototur i Forstbotanisk Have i Charlottenlund. Det er et såkaldt aboret med træer fra andre himmelstrøg.
I 1799 blev der oprettet et lille arboret i Charlottenlund til støtte for undervisningen i forstbotanik ved Københavns Universitet. Og i 1832 blev det besluttet at flytte skovbrugsundervisningen, der hidtil var foregået i Kiel til København. Forstbotanisk Have i Charlottenlund blev så oprettet i 1838-39 som studiesamling for denne undervisning; men den er faktisk en hel del ældre, idet kongen allerede i 1700-tallet havde anlagt en lignende, men meget mindre, samling af planter i den nordvestlige del af det vi i dag kalder Charlottenlund Skov. Nogle få af disse planter findes endnu og er næsten 300 år gamle. Du kan læse mere om haven på www.forstbotaniskhave.dk.
Vi havde som tema for fotograferne at optage træer, blomster og insekter. Idéen var bl.a., at der skulle afholdes en fotokonkurrence blandt klubbens medlemmer med Jesper Plambech som dommer. Jesper har tidligere ageret dommer ved andre fotokonkurrencer i andre fotoklubber. Han bedømte og gav kommentarer til billederne, uden selv at deltage. Medlemmerne blev opfordret til at indlevere tre fotos hver - gerne som en serie. Dog er Ikke alle fotos fra Forstbotanisk Have.
På denne side er lagt alle de indleverede fotos ud med beskrivelser og med markering af hvilke tre fotos, der opnåede de tre første pladser.
De fremmødte medlemmer foretog også en rangering af de indleverede fotos ved voteringen, så de kunne se, hvor godt deres valg stemte overens med dommerens. Det viste sig, at dommerens vinderbillede slet ikke fik stemmer af medlemmerne. Dette viser hvad erfaring gør - at der vælges anderledes end flertallet ville gøre.
Dommer Jesper Plambech siger, at han har valgt billederne, så de først og fremmest er teknisk perfekte - og dernæst efter bl.a. kunstneriske kvaliteter eller nyhedsværdi for en erfaren dommer. Man kan så være enig eller uenig i dette valg.
Mange af fotografierne er blevet behandlet i Photoshop / Photoshop Elements.

Smørmosen ligger mellem Bagsværd og Herlev i Hovedstadsområdet. Det er et rekreativt og ret uberørt område med et rigt fugleliv, snoge, heste, får, køer og søer (med vand!). Her findes også en række sjældne planter såsom orkidéer.
Klubben drog ud til smørmosen om formiddagen den 30. maj 2016, som var en solrig dag med en smule vind. Vi gik til Fugletårnet ved en af søerne. Herfra kunne vi i fred og ro betragte ænder og andre fugle, der var ved at yngle. På vores videre færd i Smørmosen mødte vi guldsmede og sommerfugle.
Det er der kommet en række fotos ud af fra deltagerne. Nogle af dem præsenteres her på siden.
Fotografierne har fået justeret lys og er blevet beskåret med billedbehandlingsprogrammerne Photoshop og Photoshop Elements.

Foto: John Vedsegaard, Lars Laursen og Ole Nedahl

Med et par års mellemrum holder Roskilde Lufthavn en luftshow med fly fra Danmark og andre lande, hvor piloterne viser, hvad de kan med bl.a. formationsflyvning. Vi var tre medlemmer fra klubben, der var afsted den dag. Billederne er optaget med Canon EOS 60D samt iPhone 8. De er redigeret i Photoshop Elements. Foto: Lars Laursen

Bidrag til albummet: Opret galleri. Flyt galleri til album.