Vi skal fortsat overholde  hygiejneregler som håndvask og afspritning samt holde hensynsfuld afstand til hinanden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag: Dynamisk afmaskning og professionelle specialeffekter

29. oktober 2020 kl. 15:00 - 17:00

Pinnacle Studio 24

Vi fik ikke gennemgået nedenstående emner sidste torsdag pga. flere forsøg på at afhjælpe flere fremmødtes problemer med Pinnacle Studio 24 Ultimate. Efter flere timers forsøg på klare problemerne fra formandens side, er det nu overladt til firmaet bag Pinnacle-softwaren at klare dem. 

Da de fleste videofolk, der møder op i klubben, nu har anskaffet Pinnacle Studio 24 Ultimate, undervises der nu i de nye faciliteter, der er kommet til fra version 20. 

Dynamisk afmaskning

Denne gang kan vi tage det der på engelsk kaldes Dynamic Masking i Pinnacle Studio 24 Ultimate op. På dansk kan vi kalde det dynamisk afmaskning. Det består i at skabe en maske – ikke ulig Photoshop – og så behandle enten det markerede eller det uden om det markerede på en særlig måde.

Som Corel selv siger om denne facilitet:

Opdag ubegrænsede nye muligheder for videolag, forbedringer og specialeffekter med skræddersyede videoafmaskninger.

Dynamiske afmaskningsmuligheder sætter dig i stand til at målrette, redigere, fade ud og ind, forbedre og transformere dele af enhver frame (enkeltbillede i filmen) – uafhængigt af hinanden! Opnå ufattelige transformationer – lige fra at fjerne distraherende objekter til specialeffekter, der udvikler sig fra frame til frame.

Pinnacle Studio 24’s afmaskningsmuligheder giver dig kraften til at tage kontrol over dine redigeringer som aldrig før. 

 Det kan bruges til bl.a. disse ting:

  • At lave en green screen/chroma keying-effekt uden faktisk at have benyttet en grøn baggrund. Dermed kan en figur indsættes i en helt anden sammenhæng.
  • Ved afmaskning af et ansigt kan det sløres – også når personen bevæger sig på filmen. Det er godt i disse GDPR-tider, hvor måske ikke alle personer på en video ønsker at blive genkendt eller være med. Du kender uden tvivl effekten fra tv. Det kan også være sløringen af en nummerplade på en kørende bil. 
  • Lægge animeret tekst bag et bevægeligt videoklip.
  • Når en figur er afmasket, kan baggrunden behandles med en række spændende effekter.
  • Du kan knytte et anker til et afmasket område, så et andet objekt kan indsættes oven på videobilledet og følge med det afmaskede objekt, mens dette bevæger sig i filmen. Det kan være en tekst (f.eks. navnet på personen) eller et afmasket billede eller videosekvens.
  • Ved afmaskning kan benytte dig af en tryllestav (magic wand) ligesom i Photoshop – og der er adskillige kriterier at udvælge et område et billede ud fra. Der kan også benyttes en pensel (brush) ved afmaskning – også ligesom i Photoshop – og der er flere andre selekteringsværktøjer. 

Bemærk: Du skal være opmærksom på, at du selv skal afmaske frame for frame – så det kan være et større arbejde. Der er ikke så meget kunstig intelligens til at hjælpe dig, men der er nogle få værktøjer, der gør det enklere og hurtigere at bearbejde ændringer fra frame til frame. 

Se dynamisk afmaskning demonstreret på flere måder i nedenstående 9-minutter lange video på engelsk:

Hvis du vil lære om grundlæggende afmaskning, kan du se denne video på engelsk for den tidligere Pinnacle-udgave version 23:

Udfra denne Pinnacle version 23-video kan du lære om sløring af ansigter og nummerplader ved bevægelige objekter – det er også dynamisk afmaskning:

Mere om spektakulær videoredigering

Vi bruger atter lidt tid på at se, hvad professionelle filmmagere kan lave med programmer som Adobe After Effects, Adobe Premier Pro og Photoshop CC. Du kan allerede nu læse og se mere i omtalen af Steve Ramsdens videoundervisning her

Brugervejledning til Pinnacle Studio 24 Ultimate

Har du brug for den dansksprogede brugervejledning til den nye udgave af Pinnacle – version 24 – kan du  gratis downloade den i PDF-format ved at klikke her

Alle interesserede klubmedlemmer kan anmode formanden om køb af en trykt kopi i farver af denne 312-sider lange brugervejledning på dansk. Prisen er 100 kr. inklusive gennemsigtigt plastikomslag, så bogen  ikke hurtigt bliver slidt. Den er trykt som en bog i A5-format.

Der er en person, der har fået brugervejledningen trykt i A4-størrelse pga. synsbesvær. Hvis du skulle ønske den med større skrift, kan du bestille den trykt i A4-format i stedet for – og dermed i 2 bind.  

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklubben.

Detaljer

Dato:
29. oktober 2020
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Seniorklubberne i Høje Gladsaxe
Høje Gladsaxe Torv 2G
Søborg, Danmark 2860 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
24831696
Se Sted hjemmeside

Skriv et svar