Skal vi undervise i smartphones i klubben?

Smartphone-fotografering
Der tages nu om dage flere billeder med smartphones end traditionelle kameraer.

På videodagen torsdag den 16. april var der stemning for, at klubben tager fotografering med smartphones op på en mandag. Flere har fået nye smartphones med forbedret kamerakvalitet. 

Vi har ikke altid vores fotokameraer med, når vi er ude og det gode motiv pludselig dukker op, men vi har som regel vores smartphone med.  

Nogle af de nyeste telefoner fra både Apple og Android-producenterne har efterhånden fået fantastiske kameraer, der tager fotos i en rigtig god kvalitet. De kan ligefrem optage HDR- og panoramafotos.

De dyrere modeller har endda flere linser indbygget: både ultravidvinkel, normal og telelinse. 

Der er også kommet omfattende billedbehandling af de rå billeder fra kameraet med kunstig intelligens til analyse og billedopretning.

Se blot denne video, der er et par år gammel, om Apples billedbehandling på de nyere iPhone-modeller (her iPhone Xs) med indbygget neural netværksbehandling i telefonens mikroprocessor – det kaldes computational photography (computerbehandlet fotografering) – den er engelsksproget, men du kan måske alligevel følge med på billederne:

En række Android-telefoner har uden tvivl noget lignende. 

Nogle fotografer erklærer dog stadig, at de foretrækker at behandle RAW-billeder – også fra en mobiltelefon – via et program som Photoshop i stedet for. Der findes apps, der kan optage RAW-fotos på en smartphone. 

Du kan se, hvad der tidligere er lagt ud på klubbens gamle hjemmeside om fotografering og videooptagelse med smartphones her.

Med venlig hilsen

Lars Laursen

Forfatter: Lars Laursen

Næstformand for Seniorfoto- og Videoklub.

Skriv et svar