Nu kommer den nye halvårlige Windows 10-opgradering

Den nye halvårlige opgradering af Windows 10 - version 2004.Den nye halvårlige opgradering af Windows 10 – version 2004.

Der er nu en officiel dato for frigivelse af Windows 10 May 2020 Upgrade – opgraderingen af Windows: 28. maj.

Hvis der er interesse for det i klubben, kan vi tage emnet op og fortælle om nyhederne denne gang. Klubbens medlemmer benytter jo i høj grad pc-relaterede programmer til redigering af foto og video. Derfor kan det være interessant at blive opdateret om de nye ting. 

Angående understøttelse af RAW-formatet CR3 fra Canon, der ikke blev understøttet tidligere, er det allerede nu understøttet i Windows 10, så der kan vises miniaturer i Stifinder, hvis du installerer appen Raw-billedudvidelse via Microsoft Store. Hent appen ved at klikke her

Har du stadig en pc med Windows 7/8/8.1, kan du stadig opgradere den gratis til den nye Windows 10.

Vidste du, antallet af Windows 10-installationer verden over for nyligt er overskredet 1.000.000.000?

Hvis du er interesseret i et smugkig på den nye Windows 10-opgradering og ikke er bange for hurtigt talende engelsk, kan du se denne ca. 6 minutter lange video:

Nedenstående langsommere talende engelsksprogede video, der er fra et medie, der er Microsoft nærtstående, varer 9½ minutter:

Apropos ny Windows

En Lenovo foldbar pc.
En Lenovo foldbar pc med dobbelt skærm.

Har du hørt om Windows 10X? Microsoft arbejder på en ny Windows 10-udgave, der har mange forskelle i forhold den nuværende Windows 10. Den er til en ny klasse af pc’er.

Du kender allerede bærbare – i fremtiden kommer vi også til at høre om foldbare pc’er: “Jeg tager lige min foldbare med,” kan man måske høre folk sige om nogle år. 

Hvad er en foldbar pc? En foldbar pc forholder til en bærbar pc på samme måde som en smartphone forholder sig til en gammeldags trykknapmobiltelefon – det fysiske tastatur er forsvundet, og du får et skærmtastatur i stedet for, hvis du har brug for det. Dog lægger Microsoft i første omgang op til, at standardstørrelsen på en foldbar er 2 x 9 tommer – altså noget mindre end en 14 tommer ultra book og endnu mindre end en 15,6 tommer bærbar. Men hvis brugerne måtte ønske det, kan den komme i 14 tommer størrelse. 

I nedenstående 20 minutter lange engelsksprogede video kan du se en demonstration af Windows 10X, som den tager sig ud lige nu (hvis du har svært ved at forstå, hvad der siges, så slå engelske undertekster til):

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub.

Forfatter: Lars Laursen

Næstformand for Seniorfoto- og Videoklub.

Skriv et svar