Vi skal fortsat overholde  hygiejneregler som håndvask og afspritning samt holde hensynsfuld afstand til hinanden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag: Windows 11 version 22H2 – og Kultur-som-Service i video – igen!

13. oktober kl. 15:00 - 17:00

Denne PC opfylder ikke kravene til Windows 11 version 22H2.

Den 20. september udgav Microsoft den anden udgave af Windows 11 – version 22H2. Kom, se og hør mere om den. Du kan endda få den installeret denne torsdag. Grafik: Microsoft og Lars Laursen. 

For to torsdage siden blev vist et par videoklip på engelsk om den nye Windows 11-udgave, der udkom den 20. september 2022 – version 22H2 – 2. udgave af Windows 11.

Problemet med ophavsret til ophavsretsbeskyttet musik og stockmaterialer er muligvis ved at finde en løsning, der er tålelig for både brugere og skabere af kunst og andre kulturprodukter: Kultur-som-Service. 

Vi nåede ikke Kultur-som-Service, som ellers er et rigtigt interessant og vigtigt punkt for videofolket. Det er en ny verden og en ny måde at fortælle historier på, som allerede benyttes af en del YouTubere og influencere. 

Kom og vælg denne torsdags emne:

    • Den nye Windows 11 version 22H2 – på både understøttet og ikke-understøttet hardware. Det er lykkedes at få den til køre på en gammel PC med et overraskende let kneb – som ikke er så let at gætte sig til. Men der er nogen derude, har løst problemet, som endda gør, at Windows 11 kan afvikles på en Apple Intel-baseret Mac-PC af ældre dato, der hverken understøtter UEFI, Secure Boot, TPM 2.0 eller har Intel Management Engine. Tag din PC med, hvis du gerne vil opgradere. Læs mere i vores artikel om den nye Windows 11-opgradering her
    • Videokunstens pendant til fortællende fotoserier – narrative videoserier. Lars fortæller om nye videoredigeringsformer, hvor videoredigeringsprogrammerne understøtter fortælling af historier via illustrerende færdige stockvideooptagelser. Du har måske allerede lagt mærke til en ny narrativ teknik i reklamevideoer på sociale medier og YouTube, hvor der henover speak (som endda kan være digitalt oplæst) på indtil flere sprog, reklameres for produkter med kun få originale videoklip og mange professionelt færdigredigerede videoklip, og hvor personerne i scenerne er forskellige fra klip til klip. Det er en ny fortælleteknik. Nogle af producenterne af disse tager sig store kunstneriske friheder. Der er allerede på en tidligere torsdag blevet fortalt om et nyt gratis program til Windows 11, der netop understøtter denne nye narrative videofortællingsteknik, nemlig appen Clipchamp. Læs vores artikel om den her. Denne slags videoredigering kan true gamle videoredigeringsprogrammer som Pinnacle Studio, medmindre disse tilbyder noget tilsvarende – men det bliver til en højere pris end programmerne koster i dag, fordi de skal tilbyde biblioteker med stockfotos, stockvideo, musik- og lydeffekter, animationer samt videoskabeloner. Til gengæld bliver det billigere for producenter, der benytter disse faciliteter, at skabe videoer – og det til en meget billigere penge! Man kan sige, at det er en naturlig følge af både de store betalings-stocktjenester og den skrappe copyrightlovgivning i bl.a. USA og EU: benyt professionelt og smukt udfærdiget materiale i dine egne videoer uden, at nogen kan komme efter dig ved offentliggørelse på nettets medier. Leverandørerne af de færdige professionelle materialer får desuden lettere ved at sælge deres fotos, videoklip og musik, mens det bliver billigere med en flad ophavsretspris for at benytte andres materialer – uanset forbrug. Altså: forbrug ophavsretsbeskyttet materiale ligesom en utility – (fornødenheder) altså som vand, varme, el, telefoni og internet. Alle har gavn af dette. Ophavsretsbeskyttet materiale som en service: IPaaS (Intellectual Property as a Service). Eller CaaS (Computing as a Service) i Microsofts udgave: MaaS (Microsoft as a Service). Altså: det ligner Spotify-modellen anvendt på billed- og videoområdet, så brugerne af f.eks. YouTube og sociale medier frit kan bruge ophavsretsbeskyttet materiale samtidigt med at skaberne af materialer modtager betaling: Culture-as-a-Service: CaaS. Så behøver brugerne af andres kulturelle produkter ikke at have dårlig samvittighed over at kopiere andres værker, for kunstnerne bliver godtgjort. Det giver brugerne frihed og ro i sindet. Læs mere om den nye type videoredigering for narrative videoer med andres ophavsretsbeskyttede materiale her.
    • Desuden fortsætter vi med diasshow med speak.
    • Der bliver også mulighed for individuel vejledning og hjælp.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, næstformand i Seniorfoto- og Videoklub. 

Detaljer

Dato:
13. oktober
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar