Vi skal fortsat overholde  hygiejneregler som håndvask og afspritning samt holde hensynsfuld afstand til hinanden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag: Vis dit nye diasshow – igen!

9. juni kl. 15:00 - 17:00

Foto fra et diasshow med mange af klubbens bedste fotos samlet af Bjarne Damsgaard og Karen Bjerggaard. I dette tilfælde et foto taget af Bjarne Damsgaard. 

Torsdag den 19. maj blev du opfordret til at kreere et diasshow ud fra nogle af dine fotos. Torsdag den 2. juni blev der stadigt arbejdet på at få diasshows op at stå. Der blev ved lejlighed undervist i visse teknikker, som de fremmødte ønskede. 

Din opgave til denne torsdag

Du opfordres til at skabe et eksempel på et diasshow med dine egne fotos og tage det med, så vi i fællesskab kan se hinandens resultater og inspirere hver især yderligere – alt sammen via klubbens store fladskærm.

Et diasshow kan være fra en ferie eller anden begivenhed eller et helt tredje emne. 

Ved skabelse af et diasshow kan fotografierne via Pinnacle Studio indsættes via SmartMovie-funktionen, hvor der samtidigt kan indsættes overgange, panoreringer og zoomes ind eller ud af fotos samt pålægges musik eller tale. 

Lad os se på eksempler på, hvordan det kan gøres i praksis samt se instruktion om det via videoklip. 

Videoer om skabelse af diasshow

Klubmedlem Johnny Bjørnestad har i 2016 optaget tre undervisningsvideoer med undertegnede, der introducerer brugergrænsefladen og grundlæggende videoredigering i Pinnacle Studio (dog via version 19, hvor de fleste videomedlemmer i 2022 har versionerne 24 eller 25). I video nr. 2 introduceres også SmartMovie-funktionen sammen med Scorefitter-funktionen til indlæggelse af ikke-ophavsretsbeskyttet musik i diasshowet. Se websiden med de tre film her.

Ovennævnte film er alle med dansk tale. Har du mod på det engelske sprog, så er her nogle kortere videoklip om SmartMovie-funktionen.

Bemærk: videoklippene er alle på engelsk. Du kan du slå simultan taleoversættelse til skriftlige, engelske undertekster til. Via tandhjulet ⚙️i afspilleren kan du endvidere vælge automatisk simultan oversættelse fra engelske til danske undertekster. Du kan også gøre underteksterne større, ændre farve m.m. Vær også opmærksom på, at oversættelsen måske ikke altid er helt perfekt…

Her er 14 minutter med den underholdende, amerikanske Malik, hvis videoundervisning vi tidligere har benyttet os af klubben, som demonstrerer SmartMovie i Pinnacle 19:

Her er en anden 10-minutter lang video om SmartMovie på engelsk:

Og her er Pinnacles egen 5-minutter lange video om samme emne:

Andre programmer til skabelse af diasshow, som du måske allerede har

Du kan også benytte Billeder-appen i Windows 10/11 eller et andet program – f.eks. Microsoft PowerPoint – til at skabe et diasshow i videoformat. 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, næstformand i Seniorfoto- og Videoklub.

Detaljer

Dato:
9. juni
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar