Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag: Second Life

7. oktober 2021 kl. 15:00 - 17:00

Denne gang handler det ikke om video (og så alligevel), men en virtuel verden, der kaldes Second Life – det andet liv – i modsætning til First Life – det liv, du allerede lever. Er man handicappet eller på anden måde besværet, kan man gå rundt i hel tilstand her, men det er også for alle andre. Det er en interaktiv film, hvor du selv i høj bestemmer, hvad du vil, og hvad du vil med. 

Second Life er en virtuel online 3D-verden, som i juni 2003 blev lanceret af Linden Lab, der driver den virtuelle verden, der også kaldes “The Grid”.

Second Life er IKKE et spil, men en virtuel 3D-verden, der fungerer som et mødested. Du kan møde andre mennesker derinde, som alle viser sig via en såkaldt avatar-3D-figur. Et firma kan endda lade medarbejdere eller kunder mødes i en større 3D-bygning dér og følge med i en live videokonference.  

Du kan bygge et hjem dér, købe virtuelle ting til det, købe ind i virtuelle butikker. Du kan udstyre din avatar, som du har lyst til. Der er masser af smukke legemer – både mandlige og kvindelige – som kan erhverves for penge. Du kan give den det tøj på, du har lyst til – og også vælge hårfarve og endda tatoveringer!

Man kan også tjene penge her ved at sælge virtuelle varer, ved at synge, ved at bygge eller skabe noget for andre i den virtuelle verden. Man kan endda få/betale en anden til/for at designe en avatar til sig. Man kan naturligvis også sælge noget derinde, som leveres i First Life. 

Brugerne bliver kaldt beboere i en verden, der omtales som “metavers”. I tidens løb er grafikken blevet mere og mere realistisk. Der var per oktober 2007 mere end 10 millioner brugere. Flertallet af disse er dog inaktive, og der er normalt omkring 30.000-50.000 mennesker online i Second Life samtidig. Per november 2020 var der ca. 900.000 aktive brugere. 

Second Life adskiller sig fra andre onlineverdener ved at have egen møntfod. Linden Dollars hedder valutaen, og brugerne har mulighed for både at købe og sælge Linden $ (virtual token money) for almindelige US$.

Bagefter bliver der mulighed for individuel vejledning og bistand. 

Med venlig hilsen

Lars Laursen

Detaljer

Dato:
7. oktober 2021
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Bibliotek+

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar