Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag: Nye videointeresserede kan starte her!

21. april 2022 kl. 15:00 - 17:00

Vi kan digitalisere DV- og Video 8-bånd.

Torsdag den 31. marts 2022 var der lagt op til at begyndere ud i videokunsten kunne starte – først og fremmest med at lægge et program for dem.

Der var delte meninger om det – for der dukkede faktisk kun deltagere op, som allerede havde en meget eller en del erfaring. En ønskede kun at lære nyere og ikke en gentagelse af de grundlæggende ting. Andre kunne godt tænkte sig at få visse ting genopfrisket. 

Én gav udtryk for, at det er sværere at lære nyt i hans alder. 

Lars foreslog, at vi lade producere videoklip med et enkelt undervisningsemne ad gangen på måske 10 minutters længde på dansk med skærmoptagelser m.m. Dermed kan deltagerne i et undervisningsforløb gå ind på en af klubbens websider og finde en kort video om emnet. Videoen kan standses når som helst, man kan endda spole et antal sekunder eller 1 minut tilbage og gentage afspilningen af en detalje. Computeren er uendeligt tålmodig. Under afspilningen med stop og genoptagelse kan man selv i fred og ro afprøve tingene i sit videoredigeringsprogram. Så selv om visse måske har sværere ved at lære i en høj alder, betyder det ikke, at det ikke er muligt at gennemføre og endda lære visse videoredigeringsteknikker.

Overspilning fra gamle videomedier til nye digitale formater på PC.
Overspilning fra gamle videomedier til nye digitale formater på PC.

Succes med digitalisering af analoge formater

Den torsdag kunne Vagn også meddele, at han havde succes med at overspille DV-bånd (et gammelt digitalt videobåndsformat) til PC’en. 

Dermed kan vi om torsdagen digitalisere både VHS- og DV-bånd. Da det tager lang tid (real time) at digitalisere, er det noget den enkelte bør gøre derhjemme, hvis det er større mængder af bånd, der skal behandles. Der er dog også mulighed for at lade sin PC stå og arbejde med det i baggrunden og så arbejde med andre ting på den samtidig. 

Er der nogen, der har større mængder bånd, kan de efter anmodning låne udstyr og software med hjem og foretage processen over mange timer i ro og mag.

Skal vi have et nyt mødetidspunkt for videofolket?

Alle fremmødte blev spurgt om, hvordan de stiller sig til, at klubben om torsdagen holder åbent i tidsrummet kl. 10-12 i stedet for kl. 15-17 samt om de kunne være med, hvis vi skaber en særlig videointeressegruppe om mandagen mellem kl. 12:30 og 14. Deltagernes individuelle præferencer blev nedfældet. De videomedlemmer, der ikke var mødt frem, vil også blive spurgt. 

Resultatet vil blive sendt til bestyrelsen, så den kan tage stilling til, hvad klubben skal stille op med det. Skal vi anmode Bibliotek+ om en ny tid og/eller et andet lokale om torsdagen? Skal vi oprette en videointeressegruppe om mandagen?

Bestyrelsen tager stilling til, hvad klubben stiller op med resultatet.  

Denne torsdag

Vi blev enige om torsdag den  7. april atter at beskæftige os med:

    • Digitalisering af gamle analoge medier. Du er derfor velkommen til at medbringe et af dine gamle analoge medier, så du selv kan afprøve overspilning. 
    • Desuden er der mulighed for individuel vejledning med hensyn til video. 
    • Kommer der deltagere, der er med på at lære om videooptagelse og -redigering fra bunden, vil de blive opfordret til at fortælle om deres ønsker. Klubben har en webside med en masse forslag til emner her.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, næstformand i Seniorfoto- og Videoklubben.

Detaljer

Dato:
21. april 2022
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar