Vi skal fortsat overholde  hygiejneregler som håndvask og afspritning samt holde hensynsfuld afstand til hinanden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag med nye måder at skabe diasshow på

15. september kl. 15:00 - 17:00

Den nye Pinnacle Studio 26 Ultimate.

Denne og kommende torsdage kan vi tage et par ting op.

    1. Pinnacle Studio 26 er udkommet. Vi tager et hurtigt kig på den. Der er kun få nyheder. De væsentligste nyheder i det dansksprogede videoredigeringprogram er øget programstabilitet og performance. Nogle af jer har måske oplevet at skulle kæmpe med Pinnacle, at renderingen kunne standse eller gentage sig, hver gang der blev foretaget en ændring. Det har været svært at leve med. Det er der blevet gjort en del ud af at udbedre. En række fejl, der krævede genstart af Pinnacle, er blevet rettet. Hastigheden af en række operationer er gjort hurtigere, såsom rendering og eksportering af det endelige resultat. Det er også blevet mere sikkert at flytte rundt på elementer på tidslinjen, uden at programmet går i stå. Du kan læse mere om Pinnacle Studio 26 Ultimate her.
    2. Diasshow med PowerPoint. Noget ikke ret mange ved, er, at Microsofts præsentationsprogram PowerPoint, der er en del af Microsoft Office, i nyere udgaver er fremragende til at fremstille diasshow med indtaling. I modsætning til almindelige programmer til kreering af diasshow kan du her lave en optagelse af et foredrag, hvor du viser de enkelte slides – udfyldt med et (eller flere) fotos per slide – og så optage lyden samt hvornår du skifter over til næste slide. Alt dette kan afspilles igen efter foredraget i den rækkefølge det oprindeligt skete. Da PowerPoint har mulighed for at gøre dette til en MPEG-4-film, kan det også benyttes til at skabe et diasshow med indtaling. Der er endvidere mulighed for at lægge små tekster på de viste fotos – som man kan gøre på slides – så tilskueren/seeren har mulighed for at se, hvilket motiv der vises, og hvilke personer der er tale om. Den endelige MPEG-4-film kan redigeres videre i et videoredigeringsprogram som Pinnacle Studio, hvorved unødvendige pauser og “øh”-lyde kan klippes ud. Vil man lægge musik på bagefter, kan også dette lade sig gøre i videoredigeringsprogrammet. 
    3. Indtaling af diasshow med Jesper Plambech. Klubmedlem Jesper Plambech har allerede udfærdiget et antal diasshow, der foreligger som MPEG-4-filer. Men der er blot musik henover billederne, og der mangler måske nogle korte tekster om, hvad vi ser på billederne. Jesper er en desuden en god fortæller, og vi kan optage hans fortælling, mens diasshowene vises, og lægge lydfiler/videooptagelser af ham talende sammen med i en billede-i-billedet-video af optaget af ham under talen ind i diasshowet med samtidig neddæmpning af musikken, mens der tales (såkaldt auto-ducking i Pinnacle Studio). De færdige resultater kan lægges ud på klubbens YouTube-kanal, som fremragende eksempler på diasshow. Se Jespers diasshows, som de er nu, her (rul lidt ned på siden).

Aktiviteter denne torsdag: diasshow

Kom denne torsdag, så vi kan tale om og starte på at kreere diasshow med tale henover. Du har sikkert også selv mange fotos fra rejser eller andre begivenheder, hvor du kan sidde sammen med en person og tale om dine fotos og skabe et diasshow ud fra via PowerPoint.

Lad din tale blive optaget, og dine fotos lagt ud som diasshow på f.eks. YouTube – så har du foreviget dine fotos på en mere interessant og tilfredsstillende måde end blot den sædvanlige gammeldags fremvisning af et fotoalbum derhjemme.

Det kan også være en måde over for børn, børne- og oldebørn at fortælle om dit liv og rejser sammen med ægtefællen. Sådanne indtalte diasshow kan have større værdi for dine efterkommere end din fotosamling på PC’en. 

Ønsker du vejledning med video- eller PC-relateret, kan du også møde op. Så kan vi prøve at finde ud af det.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, næstformand i Seniorfoto- og Videoklub.

Detaljer

Dato:
15. september
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar