Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag: Lær at benytte dit fotokamera til at optage video!

24. marts 2022 kl. 15:00 - 17:00

Benyt et videokapabelt apparat af enhver slags i klubben.

Sidste torsdag

I torsdags lykkedes det at demonstrere overspilning af VHS-bånd til pc.

Klubmedlem Johnny Bjørnestad og formanden havde weekenden før i praksis fået en fungerende opstilling af udstyr og software op at køre. 

Alt var opstillet ved videodagens begyndelse. Johnny har et stykke software, ArcSoft ShowBiz, der udmærker sig ved at kunne installeres på enhver pc, hvis en lille USB-dims til konvertering af det analoge videosignal fra  VHS-afspilleren til et digitalt videosignal er isat pc’en.

Programmet kan med lidt øvelse gemme VHS-video i MPEG-2-formatet, som alle videoredigeringsprogrammer umiddelbart forstår. 

Den færdige digitale video kan enten:

    • Afspilles direkte på pc’en.
    • Kopieres til en USB-nøgle, som ethvert smart-tv kan afspille direkte som en film via sin USB-port.
    • Importeres i et videoredigeringsprogram som Pinnacle Studio (uanset udgave) og brændes til det særlige DVD-videoformat, som kan afspilles på enhver DVD-kapabel enhed.   
    • Efter import i et videoredigeringsprogram redigeres videre, så eventuel ikke-brugbar video fraklippes, påsættes tekster m.m. og endelig gemmes i MPEG-4-formatet. 

Vellykket overspilning

Klubmedlem Jesper Plambech havde medbragt et VHS-bånd med sin deltagelse i Lykkehjulet på TV2 i 1989, hvor han medvirkede i to på hinanden følgende udsendelser og vandt en del ting. Bed Jesper om at vise dig den!

Vagn Damgaard fik lagt ArcSoft ShowBiz-programmet ind på sin pc og lånte Johnnys digitale konverteringshardware og har fået det hele til at virke derhjemme, så han kan konvertere gamle VHS-bånd i fred og ro.

Overspilning af DV-bånd

Denne torsdag medbringer klubmedlem Jørgen Møller Andersen også noget udstyr til overspilning af DV-bånd. Hvis du har DV-bånd, så et eksemplar med og få det overspillet. 

Benyt et videokapabelt apparat af enhver slags i klubben.
Du må benytte et videokapabelt apparat af enhver slags på klubbens videodage!

Lær at optage video med dit fotokamera!

På foranledning af Allan Bjarne Carlsen, der også var til stede sidste torsdag, tager videoholdet denne gang benyttelse af et fotokamera til brug ved videooptagelser.

På torsdagens videohold giver vi nu fotofolk, der måtte være interesseret i ikke blot at optage og vise stillbilleder men også levende billeder, mulighed for at være med for første gang. 

Du behøver ikke at eje et dedikeret videokamera, for alle smartphones, kompakt- og spejlreflekskameraer kan nu om dage benyttes til videooptagelser.

Spejlreflekskameraer kan også benyttes til videooptagelser.
Spejlreflekskameraer kan også benyttes til videooptagelser.

Har du set live tv fra pressemøder? Så har du måske også set pressefotografer opstillet med et spejlreflekskamera på et stativ til at filme forløbet. Det kan sagtens lade sig gøre. Der skal blot lidt instruktion til. 

Bemærk: Kommer du med dit fotokamera, tag da også håndbogen med til det.

Tilbud på den seneste udgave af Pinnacle Studio Ultimate

De fleste videomedlemmer i klubben benytter det dansksprogede videoredigeringsprogram Pinnacle Studio 24 Ultimate. Det eneste andet dansksprogede videoredigeringsprogram, som formanden har kendskab til, er det professionelle Adobe Premiere Pro– men det har en helt anden pris og er også kompleks. Vi underviser i Pinnacle Studio Ultimate i versionerne 24 og 25 om torsdagen.

Tilbud på videoredigeringsprogrammet lige nu!

Lige nu er der tilbud på den seneste udgave af det dansksprogede videoredigeringsprogram Pinnacle Studio 25 Ultimate til den fantastisk lave pris á 579 kr. 

Det er godt nok et software-bundle med flere andre programmer: 

    1. Et fotoredigeringsprogram: Corel Aftershot 3.
    2. Ekstra filtre og effekter: New Blue Filters 5 Refocus.
    3. Et tilføjelsesprogram til Pinnacle-programmet, så der redigeres menuer til Blu-Ray-skiver – normalt et ekstra tilkøb. 
  1. Men det er billigere at købe denne samling programmer under ét end at købe programmet til de officielle 849,15 kr. inklusiv moms og rabat for det fulde program. Det er billigere end medlemmerne kunne opgradere til version 24 for for to år siden. Her får du den fulde version uden opgraderingspris til blot 579 kr. 

Hvad er nyt i Pinnacle Studio 25 Ultimate?

Du kan læse om, hvad der er nyt i forhold til version 24, som flere klubmedlemmer allerede har, her. Klikker du dig ind, kan du få vist en video om de nye faciliteter. Der er kun nogle få nye ting i forhold til 24’eren, bl.a. 8K-redigering. 

Har du en lidt nyere og dyrere smartphone, kan den formodentligt allerede håndtere ikke blot 4K men også 8K-video! 8K-video er 7680 x 4320 pixels – 4 gange så mange pixels som i 4K (UHD)-video og 16 gange så mange som i Full HD-video. 8K-video kan sagtens redigeres på en PC uden en 8K-skærm, men resultatet kan dog kun vises i 8K på en 8K-fladskærm, som er forholdsvis dyr lige nu. Der findes allerede noget 8K-indhold på YouTube og intet på tv- eller streaming-kanaler. 

Programmet kan selvfølgelig håndtere alle gængse videoformater: SD, HD, UHD, 8K i både PAL, SECAM og NTSC.

Lad dig ikke afskrække af, at programmet er i stand til Photoshop-lignende behandling af videoklip. Man kan sagtens begynde fra bunden uden at skulle kende til avancerede faciliteter, men blot nøjes med almindelig, enkel redigering. Men vid, at programmet evner rigtigt mange pragtfulde og avancerede ting, hvis du skulle få brug for det og mod på at lære dem at kende. 

Der findes en mængde – hovedsageligt engelsksprogede – videoer derude med indgående instruktion. Videoerne kan vises med engelsk- eller simultant oversatte dansksprogede undertekster. 

Programmet kan købes til den favorable pris á 579 kr. inkl. moms og elektronisk download her – så længe det varer. Det er ikke svært at installere. 

Kommende videoundervisning

Reza, der har 40 års professionel erfaring i film- og tv-branchen, og Lars tilbyder at undervise i bl.a. filmiske optageteknikker og videoredigering. Du kan læse mere om mulige emner for undervisning her, samt hvad en god videoredigerings-pc kan være nu om dage her.  

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub.

Detaljer

Dato:
24. marts 2022
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar