Vi skal fortsat overholde  hygiejneregler som håndvask og afspritning samt holde hensynsfuld afstand til hinanden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag: Kultur-som-Service i videoredigering m.m.

29. september kl. 15:00 - 17:00

Problemet med ophavsret til ophavsretsbeskyttet musik og stockmaterialer er muligvis ved at finde en løsning, der er tålelig for både brugere og skabere af kunst og andre kulturprodukter.

Problemet med ophavsret til ophavsretsbeskyttet musik og stockmaterialer er muligvis ved at finde en løsning, der er tålelig for både brugere og skabere af kunst og andre kulturprodukter. Word Cloud af Lars Laursen.

Jeg beklager meget, at jeg ikke kunne være til stede sidste torsdag – og heller ikke var i stand til at melde forfald over for klubbens medlemmer. Tre videomedlemmer dukkede forgæves op. 

Vi tager sidste torsdags emner op:

    • Videokunstens pendant til fortællende fotoserier – narrative videoserier. Lars fortæller om nye videoredigeringsformer, hvor videoredigeringsprogrammerne understøtter fortælling af historier via illustrerende færdige stockvideooptagelser. Du har måske allerede lagt mærke til en ny narrativ teknik i reklamevideoer på sociale medier og YouTube, hvor der henover speak (som endda kan være digitalt oplæst) på indtil flere sprog, reklameres for produkter med kun få originale videoklip og mange professionelt færdigredigerede videoklip, og hvor personerne i scenerne er forskellige fra klip til klip. Det er en ny fortælleteknik. Nogle af producenterne af disse tager sig store kunstneriske friheder. Der er allerede på en tidligere torsdag blevet fortalt om et nyt gratis program til Windows 11, der netop understøtter denne nye narrative videofortællingsteknik, nemlig appen Clipchamp. Læs vores artikel om den her. Denne slags videoredigering kan true gamle videoredigeringsprogrammer som Pinnacle Studio, medmindre disse tilbyder noget tilsvarende – men det bliver til en højere pris end programmerne koster i dag, fordi de skal tilbyde biblioteker med stockfotos, stockvideo, musik- og lydeffekter, animationer samt videoskabeloner. Til gengæld bliver det billigere for producenter, der benytter disse faciliteter, at skabe videoer – og det til en meget billigere penge! Man kan sige, at det er en naturlig følge af både de store betalings-stocktjenester og den skrappe copyrightlovgivning i bl.a. USA og EU: benyt professionelt og smukt udfærdiget materiale i dine egne videoer uden, at nogen kan komme efter dig ved offentliggørelse på nettets medier. Leverandørerne af de færdige professionelle materialer får desuden lettere ved at sælge deres fotos, videoklip og musik, mens det bliver billigere med en flad ophavsretspris for at benytte andres materialer – uanset forbrug. Altså: forbrug ophavsretsbeskyttet materiale ligesom en utility – (fornødenheder) altså som vand, varme, el, telefoni og internet. Alle har gavn af dette. Ophavsretsbeskyttet materiale som en service: IPaaS (Intellectual Property as a Service). Eller CaaS (Computing as a Service) i Microsofts udgave: MaaS (Microsoft as a Service). Altså: det ligner Spotify-modellen anvendt på billed- og videoområdet, så brugerne af f.eks. YouTube og sociale medier frit kan bruge ophavsretsbeskyttet materiale samtidigt med at skaberne af materialer modtager betaling: Culture-as-a-Service: CaaS. Så behøver brugerne af andres kulturelle produkter ikke at have dårlig samvittighed over at kopiere andres værker, for kunstnerne bliver godtgjort. Det giver brugerne frihed og ro i sindet. Læs mere om den nye type videoredigering for narrative videoer med andres ophavsretsbeskyttede materiale her.
    • Desuden fortsætter vi med diasshow med speak.
    • Der bliver også mulighed for individuel vejledning og hjælp.

Med venlig hilsen

Lars Laursen, næstformand i Seniorfoto- og Videoklub. 

Detaljer

Dato:
29. september
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar