Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST (Videodag – Her kan nybegyndere starte!)

24. februar 2022 kl. 15:00 - 17:00

Alle kameraer nu om dage kan optage video - og medlemmerne er velkomne til at benytte dem om torsdagen!

Kom som du er – med det kamera du end måtte benytte! Alle kameraer nu om dage kan optage video – og medlemmerne er velkomne til at benytte dem alle om torsdagen!

De kommende torsdage kan begyndere ud i videokunsten møde op og få grundlæggende undervisning i at optage video med deres spejlrefleks-, kompaktkamera eller smartphone, samt hvordan video redigeres.

Reza i aktion.
Reza i aktion. Foto: Lars Laursen. 

Som fotomand/kvinde kan det måske især interesse dig at få stablet en video med et diasshow på benene. Her kan de frivillige være dig behjælpelig både med at anskaffe et videoredigeringsprogram, der kan dette, sætte fotos sammen med panorering, zoom, overgange, lyd, musik, indtaling og tekster. Det er lettere, end du tror.

Som eksempler på diasshow, kan du se Jesper Plambechs videoer herunder. De mangler godt indtaling – desuden er de skabt i et andet program end Pinnacle. 

Video er en anden disciplin end foto. Video er en fortælling eller beretning fortalt i korte videoklip, som kædet sammen anslår en stemning, et tema, en følelse via en lang række filmiske virkemidler, som vi alle har set før, men de færreste tænkt over.  

Et enkelt foto kan undertiden stå alene. Det er anderledes med video. Mange klip samles og redigeres, lys og farver justeres, der lægges tekster på, animationer og montager kan indlægges, overgange kan benyttes mellem klip, de kan være i slowmotion eller hurtigt tempo. 

Lyd er et kapitel for sig.  Lige fra den naturlige tale i videoen til underlægningsmusik, dynamisk styring af lydens rumlige placering i surroundsound, fjernelse af støj, fremhævning af tale, automatisk dæmpning af ikke-tale, tilsatte lydeffekter, benyttelse af ophavsretsbeskyttet såvel som ikkeophavsretsbeskyttet musik m.m.

Lars i blåt underviser i video. Foto: Reza Pakzad.
Lars i blåt underviser i video. Foto: Reza Pakzad.

Så der er nok emner at tage fat på. Reza og formanden har hver deres forskellige ting, som de underviser i. Du kan finde en (ufuldstændig) liste over emner her

Selektivt vektorskop i Pinnacle Studio 24 Ultimate.
Redigering med “selektivt vektorskop” til justering af hudfarver i Pinnacle Studio 24 Ultimate. Her er det Allan og Otto, der må lægge ansigter til. 

Lige nu er der et fantastisk tilbud på det dansksprogede og canadisk udviklede videoredigeringsprogram Pinnacle Studio 25 Ultimate, som fås til den fantastisk lave pris af 579 kr. (lavere end den officielle pris på 999 kr.) sammen med tre andre programmer. Det er da et tilbud!

Har du mod på video? Så kom og mød op på en af de kommende torsdage i Bibliotek+ mellem kl. 15 og 17 i lokale 3 (atelieret). 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, formand for Seniorfoto- og Videoklub.

Detaljer

Dato:
24. februar 2022
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar