Vi skal fortsat overholde  hygiejneregler som håndvask og afspritning samt holde hensynsfuld afstand til hinanden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Videodag – Lav et diasshow

19. maj kl. 15:00 - 17:00

Vi laver diasshow.

Vi starter en ny serie introducerende workshops om video. Nybegyndere ud i videoens kunst kan starte her. 

Dagens opgave

Som noget af det første opfordres du til at møde op og lave en kortfilm ud af dine fotos – ja, et diasshow.  Tag dine egne fotos med fra en ferie eller om et bestemt emne. 

Benyt dine allerede optagede fotos til at kréere et diasshow med filmisk panorering og zoom i stillbilleder med musik og tale henover. Brug Pinnacle Studios SmartMovie-funktion eller Billeder-appen i Windows 10 eller iMovie til iPhone/iPad til skabelse af diasshow.

Eksempler på diasshow

Klik på videoen herunder, der er skabt for Ældrestyrken i Seniorklubberne i anledning af deres årlige skovtur – dengang til Gilleleje – til at lægge ud på Ældrestyrkens webside.

I dette diasshow kan du se praktisk anvendelse af panorering og zoom som filmisk effekt, der gør billederne mere levende i et diasshow.

Videoredigeringsprogrammet Pinnacle Studio er benyttet til fremstillingen af kortfilmen, der blot varer 1½ minut. Der er også lagt musik på, som ikke er ophavsretsbeskyttet – fra Scorefitter-funktionen i programmet.  

Som andre eksempler på diasshow kan du se klubmedlem Jesper Plambechs USA-videoer herunder. De mangler godt nok indtaling, men er med lokal musik fra området, hvor de er optaget. De skabt med et andet program end Pinnacle. 

Video er noget andet end foto

Video er en anden disciplin end foto. Video er en fortælling eller beretning fortalt i korte videoklip, som kædet sammen anslår en stemning, et tema, en følelse eller er oplysende via en lang række filmiske virkemidler, som vi alle har set før, men de færreste tænkt over.  

Et enkelt foto kan undertiden stå alene. Det er anderledes med video. Mange klip samles og redigeres, lys og farver justeres, der lægges tekster på, animationer og montager kan indlægges, overgange kan benyttes mellem klip, de kan være i slowmotion eller hurtigt tempo. 

Lyd er et kapitel for sig.  Lige fra den naturlige tale i videoen til underlægningsmusik, dynamisk styring af lydens rumlige placering i surroundsound, fjernelse af støj, fremhævning af tale, automatisk dæmpning af ikke-tale, tilsatte lydeffekter, benyttelse af ophavsretsbeskyttet såvel som ikkeophavsretsbeskyttet musik m.m.

Lars i blåt underviser i video. Foto: Reza Pakzad.
Lars i blåt underviser Vagn i video. Foto: Reza Pakzad.

Så der er nok emner at tage fat på. Reza og næstformanden har hver deres forskellige ting, som de underviser i. Du kan finde en (ufuldstændig) liste over emner her

Selektivt vektorskop i Pinnacle Studio 24 Ultimate.
Redigering med “selektivt vektorskop” til justering af hudfarver i Pinnacle Studio 24 Ultimate. Her er det Allan og Otto, der må lægge ansigter til. 

Lige nu er der et fantastisk tilbud på det dansksprogede og canadisk udviklede videoredigeringsprogram Pinnacle Studio 25 Ultimate, som fås til den fantastisk lave pris af 579 kr. (lavere end den officielle pris på 999 kr.) sammen med tre andre programmer. Det er da et tilbud!

Har du mod på video? Så kom og mød os på torsdage i Bibliotek+ mellem kl. 15 og 17 i lokale 3 (atelieret). 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, næstformand for Seniorfoto- og Videoklub.

Detaljer

Dato:
19. maj
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark

Skriv et svar