Vi skal fortsat overholde  hygiejneregler som håndvask og afspritning samt holde hensynsfuld afstand til hinanden.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Video: AFLYST: Diasshow og opfordring til julefilm

10. november kl. 15:00 - 17:00

Juleudsmykning ved Skyttestien i Søborg. Vær med til at skabe en julefilm - fra dig til dine kære - eller mere bredt.

Juleudsmykning ved Skyttestien i Søborg. Vær med til at skabe en julefilm – fra dig til dine kære – eller mere bredt. Foto: Lars Laursen.

Denne videotorsdag er aflyst. Programmet udskydes til næste torsdag. 

I torsdags modtog gæsterne vejledning og hjælp med bl.a. disse to ting:

1. YouTube-kanal med lange videoer

Problem: At få et medlems selvskabte videoindhold lagt ud på hans nyoprettede YouTube-kanal.

Første problem var, at en videofilm på 25-minutters længde ikke kunne uploades. Selv efter et døgn var den ikke færdig med at uploade og behandle hjemme hos ham selv.

Problemet var, at YouTube – for at undgå at “robotter” fylder videodelingstjenesten op med videoindhold – som standard ikke tillader upload af videoklip længere end 15 minutter. Altså, medmindre uploaderen lader sig verificere.

Klubmedlemmet lod sig så registrere, og nu er det muligt for ham at uploade film op til 12 timers længde og 128 gigabyte i omfang.

Ikke at kunne uploade videoklip af længere varighed end 15-minutter er et velkendt problem, som undertegnede selv var igennem ikke så lang tid efter, at klubben i sin tid blev stiftet. Vi havde brug for at lægge video ud af 1-2 timers varighed.

Dengang skete verifikationen på en anden måde end nu. Den var mere krævende, for YouTube VILLE vide, hvem man var – navn, adresse, telefonnummer, kontonummer. Nu skal man blot bekræfte ved at indtaste en kode tilsendt per SMS.

Hvis du ikke tror, at YouTube vil tillade 12-timer lange videoer, så se ved selvsyn disse langfilm:

2. Gør PC’en hurtigere

Sådan kan du også gøre din (bærbare) PC hurtigere. Klik for at downloade dokumentet.
Sådan kan du også gøre din (bærbare) PC hurtigere. Nyttigt ved foto- og videoarbejde. Klik på billedet for at downloade dokumentet.

En anden herre synes, at hans bærbare PC var blevet meget langsom til videoredigering. Han anvender Photoshop Elements som fotoredigeringsprogram. Det kan for ham tage 45 sekunder før programmet reagerer på hans museklik lige efter start. Det er uacceptabelt for ham. 

Han havde dog ikke den pågældende PC med, så vi aftalte at mødes et andet tidspunkt og sted, hvor undertegnede bl.a. får den opgraderet til den seneste udgave af Windows 11, som faktisk godt kan installeres på ikke-understøttet hardware, optimerer styresystemet samt finder ud af om det bedste i virkeligheden er køb af en helt ny PC eller blot udskiftning af den mekaniske harddisk med et lynhurtigt SSD-drev, der kan speede PC’en op med måske en faktor fem. 

Denne torsdags program

Denne torsdag tager vi igen nogle emner op:

    • Kreér et diasshow med indtaling.
    • Opfordring til optagelse af en julefilm. Du/vi kan optage en julefilm. Der er flere meget forskellige måder at gøre dette på. Læs mere om det i dette opslag. Dér kan du også se forskellige eksempler på korte julefilm.

Læs artikler om dagens emner:

Har du brug for hjælp eller vejledning, finder vi også tid til det. 

Med venlig hilsen

Lars Laursen, næstformand i Seniorfoto- og Videoklub.

Detaljer

Dato:
10. november
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Arrangør

Seniorfoto- og Videoklub
Telefon:
24831696
E-mail:
lars.laursen1961@gmail.com

Sted

Bibliotek+
 Høje Gladsaxe Torv 2A,
 Søborg., Danmark
+ Google Maps

Skriv et svar